Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / தே²ரீகா³தா²பாளி • Therīgāthāpāḷi

    7. ஸத்தகனிபாதோ

    7. Sattakanipāto

    1. உத்தராதே²ரீகா³தா²

    1. Uttarātherīgāthā

    175.

    175.

    ‘‘‘முஸலானி க³ஹெத்வான, த⁴ஞ்ஞங் கொட்டெந்தி மாணவா;

    ‘‘‘Musalāni gahetvāna, dhaññaṃ koṭṭenti māṇavā;

    புத்ததா³ரானி போஸெந்தா, த⁴னங் விந்த³ந்தி மாணவா.

    Puttadārāni posentā, dhanaṃ vindanti māṇavā.

    176.

    176.

    ‘‘‘க⁴டேத² பு³த்³த⁴ஸாஸனே, யங் கத்வா நானுதப்பதி;

    ‘‘‘Ghaṭetha buddhasāsane, yaṃ katvā nānutappati;

    கி²ப்பங் பாதா³னி தோ⁴வித்வா, ஏகமந்தங் நிஸீத³த².

    Khippaṃ pādāni dhovitvā, ekamantaṃ nisīdatha.

    177.

    177.

    ‘‘‘சித்தங் உபட்ட²பெத்வான, ஏகக்³க³ங் ஸுஸமாஹிதங்;

    ‘‘‘Cittaṃ upaṭṭhapetvāna, ekaggaṃ susamāhitaṃ;

    பச்சவெக்க²த² ஸங்கா²ரே, பரதோ நோ ச அத்ததோ’.

    Paccavekkhatha saṅkhāre, parato no ca attato’.

    178.

    178.

    ‘‘தஸ்ஸாஹங் வசனங் ஸுத்வா, படாசாரானுஸாஸனிங்;

    ‘‘Tassāhaṃ vacanaṃ sutvā, paṭācārānusāsaniṃ;

    பாதே³ பக்கா²லயித்வான, ஏகமந்தே உபாவிஸிங்.

    Pāde pakkhālayitvāna, ekamante upāvisiṃ.

    179.

    179.

    ‘‘ரத்தியா புரிமே யாமே, புப்³ப³ஜாதிமனுஸ்ஸரிங்;

    ‘‘Rattiyā purime yāme, pubbajātimanussariṃ;

    ரத்தியா மஜ்ஜி²மே யாமே, தி³ப்³ப³சக்கு²ங் விஸோத⁴யிங்.

    Rattiyā majjhime yāme, dibbacakkhuṃ visodhayiṃ.

    180.

    180.

    ‘‘ரத்தியா பச்சி²மே யாமே, தமொக்க²ந்த⁴ங் பதா³லயிங்;

    ‘‘Rattiyā pacchime yāme, tamokkhandhaṃ padālayiṃ;

    தேவிஜ்ஜா அத² வுட்டா²ஸிங், கதா தே அனுஸாஸனீ.

    Tevijjā atha vuṭṭhāsiṃ, katā te anusāsanī.

    181.

    181.

    ‘‘ஸக்கங்வ தே³வா தித³ஸா, ஸங்கா³மே அபராஜிதங்;

    ‘‘Sakkaṃva devā tidasā, saṅgāme aparājitaṃ;

    புரக்க²த்வா விஹஸ்ஸாமி, தேவிஜ்ஜாம்ஹி அனாஸவா’’.

    Purakkhatvā vihassāmi, tevijjāmhi anāsavā’’.

    … உத்தரா தே²ரீ….

    … Uttarā therī….







    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / தே²ரீகா³தா²-அட்ட²கதா² • Therīgāthā-aṭṭhakathā / 1. உத்தராதே²ரீகா³தா²வண்ணனா • 1. Uttarātherīgāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact