Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૨. દુકનિપાતો

    2. Dukanipāto

    ૧. પઠમવગ્ગો

    1. Paṭhamavaggo

    ૧. ઉત્તરત્થેરગાથા

    1. Uttarattheragāthā

    ૧૨૧.

    121.

    ‘‘નત્થિ કોચિ ભવો નિચ્ચો, સઙ્ખારા વાપિ સસ્સતા;

    ‘‘Natthi koci bhavo nicco, saṅkhārā vāpi sassatā;

    ઉપ્પજ્જન્તિ ચ તે ખન્ધા, ચવન્તિ અપરાપરં.

    Uppajjanti ca te khandhā, cavanti aparāparaṃ.

    ૧૨૨.

    122.

    ‘‘એતમાદીનં ઞત્વા, ભવેનમ્હિ અનત્થિકો;

    ‘‘Etamādīnaṃ ñatvā, bhavenamhi anatthiko;

    નિસ્સટો સબ્બકામેહિ, પત્તો મે આસવક્ખયો’’તિ.

    Nissaṭo sabbakāmehi, patto me āsavakkhayo’’ti.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા ઉત્તરો થેરો ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā uttaro thero gāthāyo abhāsitthāti.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૧. ઉત્તરત્થેરગાથાવણ્ણના • 1. Uttarattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact