Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૩. તતિયવગ્ગો

    3. Tatiyavaggo

    ૧. ઉત્તરત્થેરગાથા

    1. Uttarattheragāthā

    ૧૬૧.

    161.

    ‘‘ખન્ધા મયા પરિઞ્ઞાતા, તણ્હા મે સુસમૂહતા;

    ‘‘Khandhā mayā pariññātā, taṇhā me susamūhatā;

    ભાવિતા મમ બોજ્ઝઙ્ગા, પત્તો મે આસવક્ખયો.

    Bhāvitā mama bojjhaṅgā, patto me āsavakkhayo.

    ૧૬૨.

    162.

    ‘‘સોહં ખન્ધે પરિઞ્ઞાય, અબ્બહિત્વાન 1 જાલિનિં;

    ‘‘Sohaṃ khandhe pariññāya, abbahitvāna 2 jāliniṃ;

    ભાવયિત્વાન બોજ્ઝઙ્ગે, નિબ્બાયિસ્સં અનાસવો’’તિ.

    Bhāvayitvāna bojjhaṅge, nibbāyissaṃ anāsavo’’ti.

    … ઉત્તરો થેરો….

    … Uttaro thero….







    Footnotes:
    1. અબ્બુહિત્વાન (ક॰)
    2. abbuhitvāna (ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૧. ઉત્તરત્થેરગાથાવણ્ણના • 1. Uttarattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact