Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૮. ઉત્તરવિપત્તિસુત્તવણ્ણના

    8. Uttaravipattisuttavaṇṇanā

    . અટ્ઠમે વટજાલિકાયન્તિ એવંનામકે વિહારે. સો કિર વટવને નિવિટ્ઠત્તા વટજાલિકાતિ સઙ્ખં ગતો. પાતુરહોસીતિ ઇમમત્થં દેવરઞ્ઞો આરોચેસ્સામીતિ ગન્ત્વા પાકટો અહોસિ. આદિબ્રહ્મચરિયકોતિ સિક્ખત્તયસઙ્ગહસ્સ સકલસાસનબ્રહ્મચરિયસ્સ આદિભૂતો.

    8. Aṭṭhame vaṭajālikāyanti evaṃnāmake vihāre. So kira vaṭavane niviṭṭhattā vaṭajālikāti saṅkhaṃ gato. Pāturahosīti imamatthaṃ devarañño ārocessāmīti gantvā pākaṭo ahosi. Ādibrahmacariyakoti sikkhattayasaṅgahassa sakalasāsanabrahmacariyassa ādibhūto.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૮. ઉત્તરવિપત્તિસુત્તં • 8. Uttaravipattisuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૬-૮. દુતિયલોકધમ્મસુત્તાદિવણ્ણના • 6-8. Dutiyalokadhammasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact