Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૪. ઉટ્ઠાનફલસુત્તં

    4. Uṭṭhānaphalasuttaṃ

    ૧૩૪. ‘‘ચત્તારોમે, ભિક્ખવે, પુગ્ગલા સન્તો સંવિજ્જમાના લોકસ્મિં. કતમે ચત્તારો? ઉટ્ઠાનફલૂપજીવી ન કમ્મફલૂપજીવી, કમ્મફલૂપજીવી ન ઉટ્ઠાનફલૂપજીવી, ઉટ્ઠાનફલૂપજીવી ચેવ કમ્મફલૂપજીવી ચ, નેવ ઉટ્ઠાનફલૂપજીવી ન કમ્મફલૂપજીવી – ઇમે ખો, ભિક્ખવે, ચત્તારો પુગ્ગલા સન્તો સંવિજ્જમાના લોકસ્મિ’’ન્તિ 1. ચતુત્થં.

    134. ‘‘Cattārome, bhikkhave, puggalā santo saṃvijjamānā lokasmiṃ. Katame cattāro? Uṭṭhānaphalūpajīvī na kammaphalūpajīvī, kammaphalūpajīvī na uṭṭhānaphalūpajīvī, uṭṭhānaphalūpajīvī ceva kammaphalūpajīvī ca, neva uṭṭhānaphalūpajīvī na kammaphalūpajīvī – ime kho, bhikkhave, cattāro puggalā santo saṃvijjamānā lokasmi’’nti 2. Catutthaṃ.







    Footnotes:
    1. પુ॰ પ॰ ૧૬૭
    2. pu. pa. 167



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૪. ઉટ્ઠાનફલસુત્તવણ્ણના • 4. Uṭṭhānaphalasuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૩-૪. ઉગ્ઘટિતઞ્ઞૂસુત્તાદિવણ્ણના • 3-4. Ugghaṭitaññūsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact