Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૪. ઉટ્ઠાનફલસુત્તવણ્ણના

    4. Uṭṭhānaphalasuttavaṇṇanā

    ૧૩૪. ચતુત્થે ઉટ્ઠાનવીરિયેનેવ દિવસં વીતિનામેત્વા તસ્સ નિસ્સન્દફલમત્તં કિઞ્ચિદેવ લભિત્વા જીવિકં કપ્પેતિ, તં પન ઉટ્ઠાનં આગમ્મ કિઞ્ચિ પુઞ્ઞફલં નપ્પટિલભતિ , અયં ઉટ્ઠાનફલૂપજીવી ન કમ્મફલૂપજીવી નામ. ચાતુમહારાજિકે પન દેવે આદિં કત્વા સબ્બેપિ દેવા ઉટ્ઠાનવીરિયેન વિના પુઞ્ઞફલસ્સેવ ઉપજીવનતો કમ્મફલૂપજીવિનો ન ઉટ્ઠાનફલૂપજીવિનો નામ. રાજરાજમહામત્તાદયો ઉટ્ઠાનફલૂપજીવિનો ચ કમ્મફલૂપજીવિનો ચ. નેરયિકસત્તા નેવ ઉટ્ઠાનફલૂપજીવિનો ન કમ્મફલૂપજીવિનો. ઇમસ્મિં સુત્તે પુઞ્ઞફલમેવ કમ્મફલન્તિ અધિપ્પેતં, તઞ્ચ તેસં નત્થિ.

    134. Catutthe uṭṭhānavīriyeneva divasaṃ vītināmetvā tassa nissandaphalamattaṃ kiñcideva labhitvā jīvikaṃ kappeti, taṃ pana uṭṭhānaṃ āgamma kiñci puññaphalaṃ nappaṭilabhati , ayaṃ uṭṭhānaphalūpajīvī na kammaphalūpajīvī nāma. Cātumahārājike pana deve ādiṃ katvā sabbepi devā uṭṭhānavīriyena vinā puññaphalasseva upajīvanato kammaphalūpajīvino na uṭṭhānaphalūpajīvino nāma. Rājarājamahāmattādayo uṭṭhānaphalūpajīvino ca kammaphalūpajīvino ca. Nerayikasattā neva uṭṭhānaphalūpajīvino na kammaphalūpajīvino. Imasmiṃ sutte puññaphalameva kammaphalanti adhippetaṃ, tañca tesaṃ natthi.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૪. ઉટ્ઠાનફલસુત્તં • 4. Uṭṭhānaphalasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૩-૪. ઉગ્ઘટિતઞ્ઞૂસુત્તાદિવણ્ણના • 3-4. Ugghaṭitaññūsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact