Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૧૦. ઉત્તિયત્થેરગાથા

    10. Uttiyattheragāthā

    ૩૦.

    30.

    ‘‘આબાધે મે સમુપ્પન્ને, સતિ મે ઉદપજ્જથ;

    ‘‘Ābādhe me samuppanne, sati me udapajjatha;

    આબાધો મે સમુપ્પન્નો, કાલો મે નપ્પમજ્જિતુ’’ન્તિ.

    Ābādho me samuppanno, kālo me nappamajjitu’’nti.

    … ઉત્તિયો થેરો….

    … Uttiyo thero….

    વગ્ગો તતિયો નિટ્ઠિતો.

    Vaggo tatiyo niṭṭhito.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    નિગ્રોધો ચિત્તકો થેરો, ગોસાલથેરો સુગન્ધો;

    Nigrodho cittako thero, gosālathero sugandho;

    નન્દિયો અભયો થેરો, થેરો લોમસકઙ્ગિયો;

    Nandiyo abhayo thero, thero lomasakaṅgiyo;

    જમ્બુગામિકપુત્તો ચ, હારિતો ઉત્તિયો ઇસીતિ.

    Jambugāmikaputto ca, hārito uttiyo isīti.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૧૦. ઉત્તિયત્થેરગાથાવણ્ણના • 10. Uttiyattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact