Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૯. ઉત્તિયત્થેરગાથા

    9. Uttiyattheragāthā

    ૯૯.

    99.

    ‘‘સદ્દં સુત્વા સતિ મુટ્ઠા, પિયં નિમિત્તં મનસિકરોતો;

    ‘‘Saddaṃ sutvā sati muṭṭhā, piyaṃ nimittaṃ manasikaroto;

    સારત્તચિત્તો વેદેતિ, તઞ્ચ અજ્ઝોસ તિટ્ઠતિ;

    Sārattacitto vedeti, tañca ajjhosa tiṭṭhati;

    તસ્સ વડ્ઢન્તિ આસવા, સંસારં ઉપગામિનો’’તિ.

    Tassa vaḍḍhanti āsavā, saṃsāraṃ upagāmino’’ti.

    … ઉત્તિયો થેરો….

    … Uttiyo thero….







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૯. ઉત્તિયત્થેરગાથાવણ્ણના • 9. Uttiyattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact