Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / મહાવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā

    ૧૦. ઉય્યોધિકસિક્ખાપદવણ્ણના

    10. Uyyodhikasikkhāpadavaṇṇanā

    ૩૨૨. દસમે – ઉગ્ગન્ત્વા ઉગ્ગન્ત્વા એત્થ યુજ્ઝન્તીતિ ઉય્યોધિકં; સમ્પહારટ્ઠાનસ્સેતં અધિવચનં. બલસ્સ અગ્ગં જાનન્તિ એત્થાતિ બલગ્ગં; બલગણનટ્ઠાનન્તિ અત્થો. સેનાય વિયૂહં સેનાબ્યૂહં; સેનાનિવેસસ્સેતં અધિવચનં. તયો હત્થી પચ્છિમં હત્થાનીકન્તિ યો પુબ્બે વુત્તો દ્વાદસપુરિસો હત્થીતિ તેન હત્થિના તયો હત્થી. સેસેસુપિ એસેવ નયો. સેસં ઉય્યુત્તસેનાસિક્ખાપદે વુત્તનયેનેવ વેદિતબ્બં સદ્ધિં સમુટ્ઠાનાદીહીતિ.

    322. Dasame – uggantvā uggantvā ettha yujjhantīti uyyodhikaṃ; sampahāraṭṭhānassetaṃ adhivacanaṃ. Balassa aggaṃ jānanti etthāti balaggaṃ; balagaṇanaṭṭhānanti attho. Senāya viyūhaṃ senābyūhaṃ; senānivesassetaṃ adhivacanaṃ. Tayo hatthī pacchimaṃ hatthānīkanti yo pubbe vutto dvādasapuriso hatthīti tena hatthinā tayo hatthī. Sesesupi eseva nayo. Sesaṃ uyyuttasenāsikkhāpade vuttanayeneva veditabbaṃ saddhiṃ samuṭṭhānādīhīti.

    ઉય્યોધિકસિક્ખાપદં દસમં.

    Uyyodhikasikkhāpadaṃ dasamaṃ.

    સમત્તો વણ્ણનાક્કમેન અચેલકવગ્ગો પઞ્ચમો.

    Samatto vaṇṇanākkamena acelakavaggo pañcamo.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવિભઙ્ગ • Mahāvibhaṅga / ૫. અચેલકવગ્ગો • 5. Acelakavaggo

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / ૧૦. ઉય્યોધિકસિક્ખાપદવણ્ણના • 10. Uyyodhikasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / ૧૦. ઉય્યોધિકસિક્ખાપદવણ્ણના • 10. Uyyodhikasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૧૦. ઉય્યોધિકસિક્ખાપદં • 10. Uyyodhikasikkhāpadaṃ


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact