Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi

    ૮. ઉય્યુત્તસેનાસિક્ખાપદં

    8. Uyyuttasenāsikkhāpadaṃ

    ૩૧૧. અટ્ઠમે ‘‘અભિમુખ’’ન્તિઇમિના અભિસદ્દસ્સત્થં દસ્સેતિ. ‘‘ઉય્યાતો’’તિપદસ્સ ઉટ્ઠહિત્વા યાતોતિ દસ્સેન્તો આહ ‘‘નગરતો નિગ્ગતો’’તિ. ‘‘કતઉય્યોગ’’ન્તિ ઇમિના ઉટ્ઠહિત્વા યુઞ્જતિ ગચ્છતીતિ ઉય્યુત્તાતિ દસ્સેતિ. ધાતૂન, મનેકત્થત્તા વુત્તં ‘‘ગામતો નિક્ખન્ત’’ન્તિ.

    311. Aṭṭhame ‘‘abhimukha’’ntiiminā abhisaddassatthaṃ dasseti. ‘‘Uyyāto’’tipadassa uṭṭhahitvā yātoti dassento āha ‘‘nagarato niggato’’ti. ‘‘Katauyyoga’’nti iminā uṭṭhahitvā yuñjati gacchatīti uyyuttāti dasseti. Dhātūna, manekatthattā vuttaṃ ‘‘gāmato nikkhanta’’nti.

    ૩૧૪. દ્વાદસ પુરિસા ઇમસ્સ હત્થિનોતિ દ્વાદસપુરિસો, આવુધો હત્થેસુ એતેસન્તિ આવુધહત્થા. નિન્નન્તિ નિન્નટ્ઠાનં, પસ્સતો ભિક્ખુનોતિ સમ્બન્ધોતિ. અટ્ઠમં.

    314. Dvādasa purisā imassa hatthinoti dvādasapuriso, āvudho hatthesu etesanti āvudhahatthā. Ninnanti ninnaṭṭhānaṃ, passato bhikkhunoti sambandhoti. Aṭṭhamaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવિભઙ્ગ • Mahāvibhaṅga / ૫. અચેલકવગ્ગો • 5. Acelakavaggo

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā / ૮. ઉય્યુત્તસેનાસિક્ખાપદવણ્ણના • 8. Uyyuttasenāsikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / ૮. ઉય્યુત્તસેનાસિક્ખાપદવણ્ણના • 8. Uyyuttasenāsikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / ૮. ઉય્યુત્તસેનાસિક્ખાપદવણ્ણના • 8. Uyyuttasenāsikkhāpadavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact