Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / કઙ્ખાવિતરણી-પુરાણ-ટીકા • Kaṅkhāvitaraṇī-purāṇa-ṭīkā |
૮. ઉય્યુત્તસેનાસિક્ખાપદવણ્ણના
8. Uyyuttasenāsikkhāpadavaṇṇanā
હત્થિઆદીસુ એકમેકન્તિ અન્તમસો એકપુરિસારુળ્હહત્થિમ્પિ, એકં સરહત્થં પુરિસમ્પિ. સમુટ્ઠાનાદીનિ એળકલોમસદિસાનિ, ઇદં પન લોકવજ્જં, અકુસલચિત્તં તિવેદન’’ન્તિ પાઠો.
Hatthiādīsu ekamekanti antamaso ekapurisāruḷhahatthimpi, ekaṃ sarahatthaṃ purisampi. Samuṭṭhānādīni eḷakalomasadisāni, idaṃ pana lokavajjaṃ, akusalacittaṃ tivedana’’nti pāṭho.
ઉય્યુત્તસેનાસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Uyyuttasenāsikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.