Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā

    વચ્ચકુટિવત્તકથાવણ્ણના

    Vaccakuṭivattakathāvaṇṇanā

    ૩૭૩-૩૭૪. ઇદં અતિવિવટન્તિ ઇદં ઠાનં ગુમ્બાદીહિ અપ્પટિચ્છન્નત્તા અતિવિય પકાસનં. નિબદ્ધગમનત્થાયાતિ અત્તનો નિબદ્ધગમનત્થાય. પુગ્ગલિકટ્ઠાનં વાતિ અત્તનો વિહારં સન્ધાય વુત્તં. સેસમેત્થ સુવિઞ્ઞેય્યમેવ.

    373-374.Idaṃativivaṭanti idaṃ ṭhānaṃ gumbādīhi appaṭicchannattā ativiya pakāsanaṃ. Nibaddhagamanatthāyāti attano nibaddhagamanatthāya. Puggalikaṭṭhānaṃ vāti attano vihāraṃ sandhāya vuttaṃ. Sesamettha suviññeyyameva.

    ઇમસ્મિં વત્તક્ખન્ધકે આગતાનિ આગન્તુકાવાસિકગમિયાનુમોદનભત્તગ્ગપિણ્ડચારિકારઞ્ઞિક સેનાસન જન્તાઘર વચ્ચકુટિ ઉપજ્ઝાચરિય સદ્ધિવિહારિક અન્તેવાસિકવત્તાનિ ચુદ્દસ મહાવત્તાનિ નામ, ઇતો અઞ્ઞાનિ પન કદાચિ તજ્જનીયકમ્મકતાદિકાલેયેવ ચરિતબ્બાનિ અસીતિ ખન્ધકવત્તાનીતિ વેદિતબ્બાનિ. ગણ્ઠિપદેસુ પન ‘‘ઇમાનિયેવ ચુદ્દસ મહાવત્તાનિ અગ્ગહિતગ્ગહણેન ગહિયમાનાનિ અસીતિ ખન્ધકવત્તાઆની’’તિ વુત્તં, તં ન ગહેતબ્બં.

    Imasmiṃ vattakkhandhake āgatāni āgantukāvāsikagamiyānumodanabhattaggapiṇḍacārikāraññika senāsana jantāghara vaccakuṭi upajjhācariya saddhivihārika antevāsikavattāni cuddasa mahāvattāni nāma, ito aññāni pana kadāci tajjanīyakammakatādikāleyeva caritabbāni asīti khandhakavattānīti veditabbāni. Gaṇṭhipadesu pana ‘‘imāniyeva cuddasa mahāvattāni aggahitaggahaṇena gahiyamānāni asīti khandhakavattāānī’’ti vuttaṃ, taṃ na gahetabbaṃ.

    વત્તક્ખન્ધકવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Vattakkhandhakavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ચૂળવગ્ગપાળિ • Cūḷavaggapāḷi / ૧૦. વચ્ચકુટિવત્તકથા • 10. Vaccakuṭivattakathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / ચૂળવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Cūḷavagga-aṭṭhakathā / જન્તાઘરવત્તાદિકથા • Jantāgharavattādikathā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / પિણ્ડચારિકવત્તકથાદિવણ્ણના • Piṇḍacārikavattakathādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૯. જન્તાઘરવત્તાદિકથા • 9. Jantāgharavattādikathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact