Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / ખુદ્દસિક્ખા-મૂલસિક્ખા • Khuddasikkhā-mūlasikkhā

    ૧૬. વચ્ચપસ્સાવટ્ઠાનિકનિદ્દેસો

    16. Vaccapassāvaṭṭhānikaniddeso

    વચ્ચપસ્સાવટ્ઠાનિકન્તિ –

    Vaccapassāvaṭṭhānikanti –

    ૧૫૬.

    156.

    ન કરેય્ય યથાવુડ્ઢં, વચ્ચં યાતાનુપુબ્બિયા;

    Na kareyya yathāvuḍḍhaṃ, vaccaṃ yātānupubbiyā;

    વચ્ચપસ્સાવકુટિયો, ન્હાનતિત્થઞ્ચ લબ્ભતિ.

    Vaccapassāvakuṭiyo, nhānatitthañca labbhati.

    ૧૫૭.

    157.

    પવિસેય્યુબ્ભજિત્વા નો, સહસા પવિસેય્ય ચ;

    Paviseyyubbhajitvā no, sahasā paviseyya ca;

    ઉક્કાસિત્વાવુબ્ભજેય્ય, પાદુકાસ્વેવ સણ્ઠિતો.

    Ukkāsitvāvubbhajeyya, pādukāsveva saṇṭhito.

    ૧૫૮.

    158.

    ન કરે નિત્થુનં વચ્ચં, દન્તકટ્ઠઞ્ચ ખાદયં;

    Na kare nitthunaṃ vaccaṃ, dantakaṭṭhañca khādayaṃ;

    વચ્ચપસ્સાવદોણીનં, ન કરેય્યુભયં બહિ.

    Vaccapassāvadoṇīnaṃ, na kareyyubhayaṃ bahi.

    ૧૫૯.

    159.

    કૂપે કટ્ઠં ન પાતેય્ય, ખેળં પસ્સાવદોણિયા;

    Kūpe kaṭṭhaṃ na pāteyya, kheḷaṃ passāvadoṇiyā;

    નાવલેખેય્ય ફરુસે-નુહતઞ્ચાપિ ધોવયે.

    Nāvalekheyya pharuse-nuhatañcāpi dhovaye.

    ૧૬૦.

    160.

    ન નિક્ખમેય્ય સહસા-વુબ્ભજિત્વા ન નિક્ખમે;

    Na nikkhameyya sahasā-vubbhajitvā na nikkhame;

    ચપુ ચપુ નાચમેય્ય, ઉક્લાપઞ્ચ વિસોધયેતિ.

    Capu capu nācameyya, uklāpañca visodhayeti.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact