Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૨૩૫. વચ્છનખજાતકં (૨-૯-૫)

    235. Vacchanakhajātakaṃ (2-9-5)

    ૧૬૯.

    169.

    સુખા ઘરા વચ્છનખ, સહિરઞ્ઞા સભોજના;

    Sukhā gharā vacchanakha, sahiraññā sabhojanā;

    યત્થ ભુત્વા પિવિત્વા ચ, સયેય્યાથ અનુસ્સુકો.

    Yattha bhutvā pivitvā ca, sayeyyātha anussuko.

    ૧૭૦.

    170.

    ઘરા નાનીહમાનસ્સ, ઘરા નાભણતો મુસા;

    Gharā nānīhamānassa, gharā nābhaṇato musā;

    ઘરા નાદિન્નદણ્ડસ્સ, પરેસં અનિકુબ્બતો 1;

    Gharā nādinnadaṇḍassa, paresaṃ anikubbato 2;

    એવં છિદ્દં દુરભિસમ્ભવં 3, કો ઘરં પટિપજ્જતીતિ.

    Evaṃ chiddaṃ durabhisambhavaṃ 4, ko gharaṃ paṭipajjatīti.

    વચ્છનખજાતકં પઞ્ચમં.

    Vacchanakhajātakaṃ pañcamaṃ.







    Footnotes:
    1. અનિક્રુબ્બતો (ક॰)
    2. anikrubbato (ka.)
    3. દુરભિભવં (સી॰ પી॰)
    4. durabhibhavaṃ (sī. pī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૨૩૫] ૫. વચ્છનખજાતકવણ્ણના • [235] 5. Vacchanakhajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact