Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૫. વડ્ઢત્થેરગાથા

    5. Vaḍḍhattheragāthā

    ૩૩૫.

    335.

    ‘‘સાધૂ હિ કિર મે માતા, પતોદં ઉપદંસયિ;

    ‘‘Sādhū hi kira me mātā, patodaṃ upadaṃsayi;

    યસ્સાહં વચનં સુત્વા, અનુસિટ્ઠો જનેત્તિયા;

    Yassāhaṃ vacanaṃ sutvā, anusiṭṭho janettiyā;

    આરદ્ધવીરિયો પહિતત્તો, પત્તો સમ્બોધિમુત્તમં.

    Āraddhavīriyo pahitatto, patto sambodhimuttamaṃ.

    ૩૩૬.

    336.

    ‘‘અરહા દક્ખિણેય્યોમ્હિ, તેવિજ્જો અમતદ્દસો;

    ‘‘Arahā dakkhiṇeyyomhi, tevijjo amataddaso;

    જેત્વા નમુચિનો સેનં, વિહરામિ અનાસવો.

    Jetvā namucino senaṃ, viharāmi anāsavo.

    ૩૩૭.

    337.

    ‘‘અજ્ઝત્તઞ્ચ બહિદ્ધા ચ, યે મે વિજ્જિંસુ આસવા;

    ‘‘Ajjhattañca bahiddhā ca, ye me vijjiṃsu āsavā;

    સબ્બે અસેસા ઉચ્છિન્ના, ન ચ ઉપ્પજ્જરે પુન.

    Sabbe asesā ucchinnā, na ca uppajjare puna.

    ૩૩૮.

    338.

    ‘‘વિસારદા ખો ભગિની, એતમત્થં અભાસયિ;

    ‘‘Visāradā kho bhaginī, etamatthaṃ abhāsayi;

    ‘અપિહા નૂન મયિપિ, વનથો તે ન વિજ્જતિ’.

    ‘Apihā nūna mayipi, vanatho te na vijjati’.

    ૩૩૯.

    339.

    ‘‘પરિયન્તકતં દુક્ખં, અન્તિમોયં સમુસ્સયો;

    ‘‘Pariyantakataṃ dukkhaṃ, antimoyaṃ samussayo;

    જાતિમરણસંસારો, નત્થિ દાનિ પુનબ્ભવો’’તિ.

    Jātimaraṇasaṃsāro, natthi dāni punabbhavo’’ti.

    … વડ્ઢો થેરો….

    … Vaḍḍho thero….







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૫. વડ્ઢત્થેરગાથાવણ્ણના • 5. Vaḍḍhattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact