Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi |
૮. વજ્જિતત્થેરગાથા
8. Vajjitattheragāthā
૨૧૫.
215.
‘‘સંસરં દીઘમદ્ધાનં, ગતીસુ પરિવત્તિસં;
‘‘Saṃsaraṃ dīghamaddhānaṃ, gatīsu parivattisaṃ;
૨૧૬.
216.
‘‘તસ્સ મે અપ્પમત્તસ્સ, સંસારા વિનળીકતા;
‘‘Tassa me appamattassa, saṃsārā vinaḷīkatā;
સબ્બા ગતી સમુચ્છિન્ના, નત્થિ દાનિ પુનબ્ભવો’’તિ.
Sabbā gatī samucchinnā, natthi dāni punabbhavo’’ti.
… વજ્જિતો થેરો….
… Vajjito thero….
Footnotes:
Related texts:
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૮. વજ્જિતત્થેરગાથાવણ્ણના • 8. Vajjitattheragāthāvaṇṇanā