Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૮. વક્કલિત્થેરગાથા

    8. Vakkalittheragāthā

    ૩૫૦.

    350.

    ‘‘વાતરોગાભિનીતો ત્વં, વિહરં કાનને વને;

    ‘‘Vātarogābhinīto tvaṃ, viharaṃ kānane vane;

    પવિટ્ઠગોચરે લૂખે, કથં ભિક્ખુ કરિસ્સસિ.

    Paviṭṭhagocare lūkhe, kathaṃ bhikkhu karissasi.

    ૩૫૧.

    351.

    ‘‘પીતિસુખેન વિપુલેન, ફરમાનો સમુસ્સયં;

    ‘‘Pītisukhena vipulena, pharamāno samussayaṃ;

    લૂખમ્પિ અભિસમ્ભોન્તો, વિહરિસ્સામિ કાનને.

    Lūkhampi abhisambhonto, viharissāmi kānane.

    ૩૫૨.

    352.

    ‘‘ભાવેન્તો સતિપટ્ઠાને, ઇન્દ્રિયાનિ બલાનિ ચ;

    ‘‘Bhāvento satipaṭṭhāne, indriyāni balāni ca;

    બોજ્ઝઙ્ગાનિ ચ ભાવેન્તો, વિહરિસ્સામિ કાનને.

    Bojjhaṅgāni ca bhāvento, viharissāmi kānane.

    ૩૫૩.

    353.

    ‘‘આરદ્ધવીરિયે પહિતત્તે, નિચ્ચં દળ્હપરક્કમે 1;

    ‘‘Āraddhavīriye pahitatte, niccaṃ daḷhaparakkame 2;

    સમગ્ગે સહિતે દિસ્વા, વિહરિસ્સામિ કાનને.

    Samagge sahite disvā, viharissāmi kānane.

    ૩૫૪.

    354.

    ‘‘અનુસ્સરન્તો સમ્બુદ્ધં, અગ્ગં દન્તં સમાહિતં;

    ‘‘Anussaranto sambuddhaṃ, aggaṃ dantaṃ samāhitaṃ;

    અતન્દિતો રત્તિન્દિવં, વિહરિસ્સામિ કાનને’’તિ.

    Atandito rattindivaṃ, viharissāmi kānane’’ti.

    … વક્કલિત્થેરો….

    … Vakkalitthero….







    Footnotes:
    1. આરદ્ધવીરિયો પહિતત્તો, નિચ્ચં દળ્હપરક્કમો (સી॰)
    2. āraddhavīriyo pahitatto, niccaṃ daḷhaparakkamo (sī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૮. વક્કલિત્થેરગાથાવણ્ણના • 8. Vakkalittheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact