Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૧૯૬. વલાહકસ્સજાતકં (૨-૫-૬)

    196. Valāhakassajātakaṃ (2-5-6)

    ૯૧.

    91.

    યે ન કાહન્તિ ઓવાદં, નરા બુદ્ધેન દેસિતં;

    Ye na kāhanti ovādaṃ, narā buddhena desitaṃ;

    બ્યસનં તે ગમિસ્સન્તિ, રક્ખસીહિવ વાણિજા.

    Byasanaṃ te gamissanti, rakkhasīhiva vāṇijā.

    ૯૨.

    92.

    યે ચ કાહન્તિ ઓવાદં, નરા બુદ્ધેન દેસિતં;

    Ye ca kāhanti ovādaṃ, narā buddhena desitaṃ;

    સોત્થિં પારં ગમિસ્સન્તિ, વલાહેનેવ 1 વાણિજાતિ.

    Sotthiṃ pāraṃ gamissanti, valāheneva 2 vāṇijāti.

    વલાહકસ્સ 3 જાતકં છટ્ઠં.

    Valāhakassa 4 jātakaṃ chaṭṭhaṃ.







    Footnotes:
    1. વાલાહેનેવ (સી॰ પી॰)
    2. vālāheneva (sī. pī.)
    3. વાલાહસ્સ (સી॰ પી॰)
    4. vālāhassa (sī. pī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૧૯૬] ૬. વલાહકસ્સજાતકવણ્ણના • [196] 6. Valāhakassajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact