Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૩. વલ્લિયત્થેરગાથા

    3. Valliyattheragāthā

    ૧૨૫.

    125.

    ‘‘મક્કટો પઞ્ચદ્વારાયં, કુટિકાયં પસક્કિય;

    ‘‘Makkaṭo pañcadvārāyaṃ, kuṭikāyaṃ pasakkiya;

    દ્વારેન અનુપરિયેતિ, ઘટ્ટયન્તો મુહું મુહું.

    Dvārena anupariyeti, ghaṭṭayanto muhuṃ muhuṃ.

    ૧૨૬.

    126.

    ‘‘તિટ્ઠ મક્કટ મા ધાવિ, ન હિ તે તં યથા પુરે;

    ‘‘Tiṭṭha makkaṭa mā dhāvi, na hi te taṃ yathā pure;

    નિગ્ગહીતોસિ પઞ્ઞાય, નેવ દૂરં ગમિસ્સતી’’તિ.

    Niggahītosi paññāya, neva dūraṃ gamissatī’’ti.

    … વલ્લિયો થેરો….

    … Valliyo thero….







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૩. વલ્લિયત્થેરગાથાવણ્ણના • 3. Valliyattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact