Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૪. વલ્લિયત્થેરગાથા

    4. Valliyattheragāthā

    ૧૬૭.

    167.

    ‘‘યં કિચ્ચં દળ્હવીરિયેન, યં કિચ્ચં બોદ્ધુમિચ્છતા;

    ‘‘Yaṃ kiccaṃ daḷhavīriyena, yaṃ kiccaṃ boddhumicchatā;

    કરિસ્સં નાવરજ્ઝિસ્સં 1, પસ્સ વીરિયં પરક્કમ.

    Karissaṃ nāvarajjhissaṃ 2, passa vīriyaṃ parakkama.

    ૧૬૮.

    168.

    ‘‘ત્વઞ્ચ મે મગ્ગમક્ખાહિ, અઞ્જસં અમતોગધં;

    ‘‘Tvañca me maggamakkhāhi, añjasaṃ amatogadhaṃ;

    અહં મોનેન મોનિસ્સં, ગઙ્ગાસોતોવ સાગર’’ન્તિ.

    Ahaṃ monena monissaṃ, gaṅgāsotova sāgara’’nti.

    … વલ્લિયો થેરો….

    … Valliyo thero….







    Footnotes:
    1. નાવરુજ્ઝિસ્સં (ક॰ સી॰ ક॰)
    2. nāvarujjhissaṃ (ka. sī. ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૪. વલ્લિયત્થેરગાથાવણ્ણના • 4. Valliyattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact