Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૩૪૨. વાનરજાતકં (૪-૫-૨)

    342. Vānarajātakaṃ (4-5-2)

    ૧૬૫.

    165.

    અસક્ખિં વત અત્તાનં, ઉદ્ધાતું ઉદકા થલં;

    Asakkhiṃ vata attānaṃ, uddhātuṃ udakā thalaṃ;

    ન દાનાહં પુન તુય્હં, વસં ગચ્છામિ વારિજ.

    Na dānāhaṃ puna tuyhaṃ, vasaṃ gacchāmi vārija.

    ૧૬૬.

    166.

    અલમેતેહિ અમ્બેહિ, જમ્બૂહિ પનસેહિ ચ;

    Alametehi ambehi, jambūhi panasehi ca;

    યાનિ પારં સમુદ્દસ્સ, વરં મય્હં ઉદુમ્બરો.

    Yāni pāraṃ samuddassa, varaṃ mayhaṃ udumbaro.

    ૧૬૭.

    167.

    યો ચ ઉપ્પતિતં અત્થં, ન ખિપ્પમનુબુજ્ઝતિ;

    Yo ca uppatitaṃ atthaṃ, na khippamanubujjhati;

    અમિત્તવસમન્વેતિ , પચ્છા ચ અનુતપ્પતિ.

    Amittavasamanveti , pacchā ca anutappati.

    ૧૬૮.

    168.

    યો ચ ઉપ્પતિતં અત્થં, ખિપ્પમેવ નિબોધતિ;

    Yo ca uppatitaṃ atthaṃ, khippameva nibodhati;

    મુચ્ચતે સત્તુસમ્બાધા, ન ચ પચ્છાનુતપ્પતીતિ.

    Muccate sattusambādhā, na ca pacchānutappatīti.

    વાનરજાતકં દુતિયં.

    Vānarajātakaṃ dutiyaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૩૪૨] ૨. વાનરજાતકવણ્ણના • [342] 2. Vānarajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact