Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi |
૫૭. વાનરિન્દજાતકં
57. Vānarindajātakaṃ
૫૭.
57.
યસ્સેતે ચતુરો ધમ્મા, વાનરિન્દ યથા તવ;
Yassete caturo dhammā, vānarinda yathā tava;
સચ્ચં ધમ્મો ધિતિ 1 ચાગો, દિટ્ઠં સો અતિવત્તતીતિ.
Saccaṃ dhammo dhiti 2 cāgo, diṭṭhaṃ so ativattatīti.
વાનરિન્દજાતકં સત્તમં.
Vānarindajātakaṃ sattamaṃ.
Footnotes:
Related texts:
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૫૭] ૭. વાનરિન્દજાતકવણ્ણના • [57] 7. Vānarindajātakavaṇṇanā