Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā)

    ૯-૧૦. વણિજ્જસુત્તાદિવણ્ણના

    9-10. Vaṇijjasuttādivaṇṇanā

    ૭૯-૮૦. નવમે તંસદિસાતિ યાદિસા વણિજ્જા પયુત્તા અયથાધિપ્પાયા અઞ્ઞા વા સમ્પજ્જતિ, તાદિસાવાતિ અત્થો. છેદં ગચ્છતીતિ વિનાસં પાપુણાતિ. અધિપ્પાયતો પરા વિસિટ્ઠાતિ પરાધિપ્પાયો. તેનેવાહ ‘‘અજ્ઝાસયતો અધિકતરફલા હોતી’’તિ. ચીવરાદિના પચ્ચયેન વદેય્યાસીતિ ચીવરાદિપચ્ચયહેતુ મં વદેય્યાસિ પત્થેય્યાસિ. અથ વા યદા ચીવરાદિના પચ્ચયેન અત્થો હોતિ, તદા મં યાચેય્યાસીતિ અત્થો. સેસં સુવિઞ્ઞેય્યમેવ. દસમં ઉત્તાનમેવ.

    79-80. Navame taṃsadisāti yādisā vaṇijjā payuttā ayathādhippāyā aññā vā sampajjati, tādisāvāti attho. Chedaṃ gacchatīti vināsaṃ pāpuṇāti. Adhippāyato parā visiṭṭhāti parādhippāyo. Tenevāha ‘‘ajjhāsayato adhikataraphalā hotī’’ti. Cīvarādinā paccayena vadeyyāsīti cīvarādipaccayahetu maṃ vadeyyāsi pattheyyāsi. Atha vā yadā cīvarādinā paccayena attho hoti, tadā maṃ yāceyyāsīti attho. Sesaṃ suviññeyyameva. Dasamaṃ uttānameva.

    વણિજ્જસુત્તાદિવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Vaṇijjasuttādivaṇṇanā niṭṭhitā.

    અપણ્ણકવગ્ગવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Apaṇṇakavaggavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya
    ૯. વણિજ્જસુત્તં • 9. Vaṇijjasuttaṃ
    ૧૦. કમ્બોજસુત્તં • 10. Kambojasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)
    ૯. વણિજ્જસુત્તવણ્ણના • 9. Vaṇijjasuttavaṇṇanā
    ૧૦. કમ્બોજસુત્તવણ્ણના • 10. Kambojasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact