Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૭. વણિજ્જાસુત્તવણ્ણના

    7. Vaṇijjāsuttavaṇṇanā

    ૧૭૭. સત્તમે વણિજ્જાતિ વાણિજકમ્માનિ. ઉપાસકેનાતિ તિસરણગતેન. સત્થવણિજ્જાતિ આવુધભણ્ડં કારેત્વા તસ્સ વિક્કયો. સત્તવણિજ્જાતિ મનુસ્સવિક્કયો. મંસવણિજ્જાતિ સૂકરમિગાદયો પોસેત્વા તેસં વિક્કયો. મજ્જવણિજ્જાતિ યંકિઞ્ચિ મજ્જં કારેત્વા તસ્સ વિક્કયો. વિસવણિજ્જાતિ વિસં કારેત્વા તસ્સ વિક્કયો. ઇતિ સબ્બમ્પિ ઇમં વણિજ્જં નેવ અત્તના કાતું, ન પરે સમાદપેત્વા કારેતું વટ્ટતિ.

    177. Sattame vaṇijjāti vāṇijakammāni. Upāsakenāti tisaraṇagatena. Satthavaṇijjāti āvudhabhaṇḍaṃ kāretvā tassa vikkayo. Sattavaṇijjāti manussavikkayo. Maṃsavaṇijjāti sūkaramigādayo posetvā tesaṃ vikkayo. Majjavaṇijjāti yaṃkiñci majjaṃ kāretvā tassa vikkayo. Visavaṇijjāti visaṃ kāretvā tassa vikkayo. Iti sabbampi imaṃ vaṇijjaṃ neva attanā kātuṃ, na pare samādapetvā kāretuṃ vaṭṭati.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૭. વણિજ્જાસુત્તં • 7. Vaṇijjāsuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૭-૮. વણિજ્જાસુત્તાદિવણ્ણના • 7-8. Vaṇijjāsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact