Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૨. વણ્ણુપથજાતકં

    2. Vaṇṇupathajātakaṃ

    .

    2.

    અકિલાસુનો વણ્ણુપથે 1 ખણન્તા, ઉદઙ્ગણે તત્થ પપં અવિન્દું;

    Akilāsuno vaṇṇupathe 2 khaṇantā, udaṅgaṇe tattha papaṃ avinduṃ;

    એવં મુની વીરિય 3 બલૂપપન્નો, અકિલાસુ વિન્દે હદયસ્સ સન્તિન્તિ.

    Evaṃ munī vīriya 4 balūpapanno, akilāsu vinde hadayassa santinti.

    વણ્ણુપથજાતકં દુતિયં.

    Vaṇṇupathajātakaṃ dutiyaṃ.







    Footnotes:
    1. વણ્ણપથે (ક॰)
    2. vaṇṇapathe (ka.)
    3. મુનિ વિરિય (પી॰), મુનિ વીરિય (સ્યા॰ ક॰)
    4. muni viriya (pī.), muni vīriya (syā. ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / ૨. વણ્ણુપથજાતકવણ્ણના • 2. Vaṇṇupathajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact