Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) |
૭. વપકાસસુત્તવણ્ણના
7. Vapakāsasuttavaṇṇanā
૧૨૭. સત્તમે નાલં સઙ્ઘમ્હા વપકાસિતુન્તિ સઙ્ઘતો નિક્ખમિત્વા એકકો વસિતું ન યુત્તો. કામઞ્ચેસ સઙ્ઘમજ્ઝેપિ વસિતું અયુત્તોવ અસઙ્ઘસોભનતાય, ઓવાદાનુસાસનિપ્પટિબદ્ધત્તા પન નિપ્પરિયાયેનેવ સઙ્ઘમ્હા વપકાસિતું ન યુત્તો. અલં સઙ્ઘમ્હા વપકાસિતુન્તિ ચાતુદ્દિસત્તા સઙ્ઘમ્હા નિક્ખમ્મ એકકો વસિતું યુત્તો, સઙ્ઘસોભનતાય પન સઙ્ઘેપિ વસિતું યુત્તોયેવ. અટ્ઠમં ઉત્તાનત્થમેવ.
127. Sattame nālaṃ saṅghamhā vapakāsitunti saṅghato nikkhamitvā ekako vasituṃ na yutto. Kāmañcesa saṅghamajjhepi vasituṃ ayuttova asaṅghasobhanatāya, ovādānusāsanippaṭibaddhattā pana nippariyāyeneva saṅghamhā vapakāsituṃ na yutto. Alaṃ saṅghamhā vapakāsitunti cātuddisattā saṅghamhā nikkhamma ekako vasituṃ yutto, saṅghasobhanatāya pana saṅghepi vasituṃ yuttoyeva. Aṭṭhamaṃ uttānatthameva.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૭. વપકાસસુત્તં • 7. Vapakāsasuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / (૧૩) ૩. ગિલાનવગ્ગો • (13) 3. Gilānavaggo