Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૭. વારણત્થેરગાથા

    7. Vāraṇattheragāthā

    ૨૩૭.

    237.

    ‘‘યોધ કોચિ મનુસ્સેસુ, પરપાણાનિ હિંસતિ;

    ‘‘Yodha koci manussesu, parapāṇāni hiṃsati;

    અસ્મા લોકા પરમ્હા ચ, ઉભયા ધંસતે નરો.

    Asmā lokā paramhā ca, ubhayā dhaṃsate naro.

    ૨૩૮.

    238.

    ‘‘યો ચ મેત્તેન ચિત્તેન, સબ્બપાણાનુકમ્પતિ;

    ‘‘Yo ca mettena cittena, sabbapāṇānukampati;

    બહુઞ્હિ સો પસવતિ, પુઞ્ઞં તાદિસકો નરો.

    Bahuñhi so pasavati, puññaṃ tādisako naro.

    ૨૩૯.

    239.

    ‘‘સુભાસિતસ્સ સિક્ખેથ, સમણૂપાસનસ્સ ચ;

    ‘‘Subhāsitassa sikkhetha, samaṇūpāsanassa ca;

    એકાસનસ્સ ચ રહો, ચિત્તવૂપસમસ્સ ચા’’તિ.

    Ekāsanassa ca raho, cittavūpasamassa cā’’ti.

    … વારણો થેરો….

    … Vāraṇo thero….







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૭. વારણત્થેરગાથાવણ્ણના • 7. Vāraṇattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact