Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā)

    ૫. વસ્સકારસુત્તવણ્ણના

    5. Vassakārasuttavaṇṇanā

    ૩૫. પઞ્ચમે અરિયે ઞાયેતિ સંકિલેસતો આરકત્તા અરિયે નિદ્દોસે પરિસુદ્ધે નિય્યાનિકધમ્મભાવતો ઞાયે કારણેતિ અત્થો. ઞાયતિ નિચ્છયેન કમતિ નિબ્બાનં, તં વા ઞાયતિ પટિવિજ્ઝીયતિ એતેનાતી ઞાયો, અરિયમગ્ગો. સો એવ ચ સમ્પાપકહેતુભાવતો કારણન્તિ વુચ્ચતિ. ઇધ પન સહ વિપસ્સનાય અરિયમગ્ગો અધિપ્પેતોતિ આહ ‘‘સહવિપસ્સનકે મગ્ગે’’તિ. ગાથાસુ ‘‘ઞાયં ધમ્મ’’ન્તિ એત્થાપિ એસેવ નયો.

    35. Pañcame ariye ñāyeti saṃkilesato ārakattā ariye niddose parisuddhe niyyānikadhammabhāvato ñāye kāraṇeti attho. Ñāyati nicchayena kamati nibbānaṃ, taṃ vā ñāyati paṭivijjhīyati etenātī ñāyo, ariyamaggo. So eva ca sampāpakahetubhāvato kāraṇanti vuccati. Idha pana saha vipassanāya ariyamaggo adhippetoti āha ‘‘sahavipassanake magge’’ti. Gāthāsu ‘‘ñāyaṃ dhamma’’nti etthāpi eseva nayo.

    વસ્સકારસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Vassakārasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૫. વસ્સકારસુત્તં • 5. Vassakārasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૫. વસ્સકારસુત્તવણ્ણના • 5. Vassakārasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact