Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / મહાવગ્ગપાળિ • Mahāvaggapāḷi |
૨૨૯. વસ્સંવુટ્ઠાનં અનુપ્પન્નચીવરકથા
229. Vassaṃvuṭṭhānaṃ anuppannacīvarakathā
૩૭૩. તેન ખો પન સમયેન વસ્સંવુટ્ઠા ભિક્ખૂ અનુપ્પન્ને ચીવરે પક્કમન્તિપિ, વિબ્ભમન્તિપિ, કાલમ્પિ કરોન્તિ, સામણેરાપિ પટિજાનન્તિ, સિક્ખં પચ્ચક્ખાતકાપિ પટિજાનન્તિ, અન્તિમવત્થું અજ્ઝાપન્નકાપિ પટિજાનન્તિ, ઉમ્મત્તકાપિ પટિજાનન્તિ, ખિત્તચિત્તાપિ પટિજાનન્તિ, વેદનાટ્ટાપિ પટિજાનન્તિ, આપત્તિયા અદસ્સને ઉક્ખિત્તકાપિ પટિજાનન્તિ, આપત્તિયા અપ્પટિકમ્મે ઉક્ખિત્તકાપિ પટિજાનન્તિ, પાપિકાય દિટ્ઠિયા અપ્પટિનિસ્સગ્ગે ઉક્ખિત્તકાપિ પટિજાનન્તિ, પણ્ડકાપિ પટિજાનન્તિ, થેય્યસંવાસકાપિ પટિજાનન્તિ, તિત્થિયપક્કન્તકાપિ પટિજાનન્તિ, તિરચ્છાનગતાપિ પટિજાનન્તિ, માતુઘાતકાપિ પટિજાનન્તિ, પિતુઘાતકાપિ પટિજાનન્તિ, અરહન્તઘાતકાપિ પટિજાનન્તિ, ભિક્ખુનિદૂસકાપિ પટિજાનન્તિ, સઙ્ઘભેદકાપિ પટિજાનન્તિ, લોહિતુપ્પાદકાપિ પટિજાનન્તિ, ઉભતોબ્યઞ્જનકાપિ પટિજાનન્તિ. ભગવતો એતમત્થં આરોચેસું.
373. Tena kho pana samayena vassaṃvuṭṭhā bhikkhū anuppanne cīvare pakkamantipi, vibbhamantipi, kālampi karonti, sāmaṇerāpi paṭijānanti, sikkhaṃ paccakkhātakāpi paṭijānanti, antimavatthuṃ ajjhāpannakāpi paṭijānanti, ummattakāpi paṭijānanti, khittacittāpi paṭijānanti, vedanāṭṭāpi paṭijānanti, āpattiyā adassane ukkhittakāpi paṭijānanti, āpattiyā appaṭikamme ukkhittakāpi paṭijānanti, pāpikāya diṭṭhiyā appaṭinissagge ukkhittakāpi paṭijānanti, paṇḍakāpi paṭijānanti, theyyasaṃvāsakāpi paṭijānanti, titthiyapakkantakāpi paṭijānanti, tiracchānagatāpi paṭijānanti, mātughātakāpi paṭijānanti, pitughātakāpi paṭijānanti, arahantaghātakāpi paṭijānanti, bhikkhunidūsakāpi paṭijānanti, saṅghabhedakāpi paṭijānanti, lohituppādakāpi paṭijānanti, ubhatobyañjanakāpi paṭijānanti. Bhagavato etamatthaṃ ārocesuṃ.
૩૭૪. ઇધ પન, ભિક્ખવે, વસ્સંવુટ્ઠો ભિક્ખુ અનુપ્પન્ને ચીવરે પક્કમતિ, સન્તે પતિરૂપે ગાહકે દાતબ્બં.
374. Idha pana, bhikkhave, vassaṃvuṭṭho bhikkhu anuppanne cīvare pakkamati, sante patirūpe gāhake dātabbaṃ.
ઇધ પન, ભિક્ખવે, વસ્સંવુટ્ઠો ભિક્ખુ અનુપ્પન્ને ચીવરે વિબ્ભમતિ, કાલં કરોતિ, સામણેરો પટિજાનાતિ, સિક્ખં પચ્ચક્ખાતકો પટિજાનાતિ , અન્તિમવત્થું અજ્ઝાપન્નકો પટિજાનાતિ, સઙ્ઘો સામી.
Idha pana, bhikkhave, vassaṃvuṭṭho bhikkhu anuppanne cīvare vibbhamati, kālaṃ karoti, sāmaṇero paṭijānāti, sikkhaṃ paccakkhātako paṭijānāti , antimavatthuṃ ajjhāpannako paṭijānāti, saṅgho sāmī.
ઇધ પન, ભિક્ખવે, વસ્સંવુટ્ઠો ભિક્ખુ અનુપ્પન્ને ચીવરે ઉમ્મત્તકો પટિજાનાતિ, ખિત્તચિત્તો પટિજાનાતિ, વેદનાટ્ટો પટિજાનાતિ, આપત્તિયા અદસ્સને ઉક્ખિત્તકો પટિજાનાતિ, આપત્તિયા અપ્પટિકમ્મે ઉક્ખિત્તકો પટિજાનાતિ, પાપિકાય દિટ્ઠિયા અપ્પટિનિસ્સગ્ગે ઉક્ખિત્તકો પટિજાનાતિ, સન્તે પતિરૂપે ગાહકે દાતબ્બં.
Idha pana, bhikkhave, vassaṃvuṭṭho bhikkhu anuppanne cīvare ummattako paṭijānāti, khittacitto paṭijānāti, vedanāṭṭo paṭijānāti, āpattiyā adassane ukkhittako paṭijānāti, āpattiyā appaṭikamme ukkhittako paṭijānāti, pāpikāya diṭṭhiyā appaṭinissagge ukkhittako paṭijānāti, sante patirūpe gāhake dātabbaṃ.
ઇધ પન, ભિક્ખવે, વસ્સંવુટ્ઠો ભિક્ખુ અનુપ્પન્ને ચીવરે પણ્ડકો પટિજાનાતિ, થેય્યસંવાસકો પટિજાનાતિ, તિત્થિયપક્કન્તકો પટિજાનાતિ, તિરચ્છાનગતો પટિજાનાતિ, માતુઘાતકો પટિજાનાતિ, પિતુઘાતકો પટિજાનાતિ, અરહન્તઘાતકો પટિજાનાતિ, ભિક્ખુનિદૂસકો પટિજાનાતિ, સઙ્ઘભેદકો પટિજાનાતિ, લોહિતુપ્પાદકો પટિજાનાતિ, ઉભતોબ્યઞ્જનકો પટિજાનાતિ, સઙ્ઘો સામી.
Idha pana, bhikkhave, vassaṃvuṭṭho bhikkhu anuppanne cīvare paṇḍako paṭijānāti, theyyasaṃvāsako paṭijānāti, titthiyapakkantako paṭijānāti, tiracchānagato paṭijānāti, mātughātako paṭijānāti, pitughātako paṭijānāti, arahantaghātako paṭijānāti, bhikkhunidūsako paṭijānāti, saṅghabhedako paṭijānāti, lohituppādako paṭijānāti, ubhatobyañjanako paṭijānāti, saṅgho sāmī.
૩૭૫. ઇધ પન, ભિક્ખવે, વસ્સંવુટ્ઠો ભિક્ખુ ઉપ્પન્ને ચીવરે અભાજિતે પક્કમતિ, સન્તે પતિરૂપે ગાહકે દાતબ્બં.
375. Idha pana, bhikkhave, vassaṃvuṭṭho bhikkhu uppanne cīvare abhājite pakkamati, sante patirūpe gāhake dātabbaṃ.
ઇધ પન, ભિક્ખવે, વસ્સંવુટ્ઠો ભિક્ખુ ઉપ્પન્ને ચીવરે અભાજિતે વિબ્ભમતિ, કાલં કરોતિ, સામણેરો પટિજાનાતિ, સિક્ખં પચ્ચક્ખાતકો પટિજાનાતિ, અન્તિમવત્થું અજ્ઝાપન્નકો પટિજાનાતિ, સઙ્ઘો સામી.
Idha pana, bhikkhave, vassaṃvuṭṭho bhikkhu uppanne cīvare abhājite vibbhamati, kālaṃ karoti, sāmaṇero paṭijānāti, sikkhaṃ paccakkhātako paṭijānāti, antimavatthuṃ ajjhāpannako paṭijānāti, saṅgho sāmī.
ઇધ પન, ભિક્ખવે, વસ્સંવુટ્ઠો ભિક્ખુ ઉપ્પન્ને ચીવરે અભાજિતે ઉમ્મત્તકો પટિજાનાતિ. ખિત્તચિત્તો પટિજાનાતિ, વેદનાટ્ટો પટિજાનાતિ, આપત્તિયા અદસ્સને ઉક્ખિત્તકો પટિજાનાતિ, આપત્તિયા અપ્પટિકમ્મે ઉક્ખિત્તકો પટિજાનાતિ, પાપિકાય દિટ્ઠિયા અપ્પટિનિસ્સગ્ગે ઉક્ખિત્તકો પટિજાનાતિ, સન્તે પતિરૂપે ગાહકે દાતબ્બં.
Idha pana, bhikkhave, vassaṃvuṭṭho bhikkhu uppanne cīvare abhājite ummattako paṭijānāti. Khittacitto paṭijānāti, vedanāṭṭo paṭijānāti, āpattiyā adassane ukkhittako paṭijānāti, āpattiyā appaṭikamme ukkhittako paṭijānāti, pāpikāya diṭṭhiyā appaṭinissagge ukkhittako paṭijānāti, sante patirūpe gāhake dātabbaṃ.
ઇધ પન, ભિક્ખવે, વસ્સંવુટ્ઠો ભિક્ખુ ઉપ્પન્ને ચીવરે અભાજિતે પણ્ડકો પટિજાનાતિ, થેય્યસંવાસકો પટિજાનાતિ, તિત્થિયપક્કન્તકો પટિજાનાતિ, તિરચ્છાનગતો પટિજાનાતિ, માતુઘાતકો પટિજાનાતિ, પિતુઘાતકો પટિજાનાતિ, અરહન્તઘાતકો પટિજાનાતિ, ભિક્ખુનિદૂસકો પટિજાનાતિ, સઙ્ઘભેદકો પટિજાનાતિ, લોહિતુપ્પાદકો પટિજાનાતિ, ઉભતોબ્યઞ્જનકો પટિજાનાતિ, સઙ્ઘો સામી.
Idha pana, bhikkhave, vassaṃvuṭṭho bhikkhu uppanne cīvare abhājite paṇḍako paṭijānāti, theyyasaṃvāsako paṭijānāti, titthiyapakkantako paṭijānāti, tiracchānagato paṭijānāti, mātughātako paṭijānāti, pitughātako paṭijānāti, arahantaghātako paṭijānāti, bhikkhunidūsako paṭijānāti, saṅghabhedako paṭijānāti, lohituppādako paṭijānāti, ubhatobyañjanako paṭijānāti, saṅgho sāmī.
વસ્સં વુટ્ઠાનં અનુપ્પન્નચીવરકથા નિટ્ઠિતા.
Vassaṃ vuṭṭhānaṃ anuppannacīvarakathā niṭṭhitā.
Related texts:
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvagga-aṭṭhakathā / કુસચીરાદિપટિક્ખેપકથા • Kusacīrādipaṭikkhepakathā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / વસ્સંવુત્થાનંઅનુપ્પન્નચીવરકથાવણ્ણના • Vassaṃvutthānaṃanuppannacīvarakathāvaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / મતસન્તકકથાદિવણ્ણના • Matasantakakathādivaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૨૨૭. કુસચીરાદિપટિક્ખેપકથા • 227. Kusacīrādipaṭikkhepakathā