Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૧૦. વસ્સૂપનાયિકસુત્તં

    10. Vassūpanāyikasuttaṃ

    ૧૦. ‘‘દ્વેમા, ભિક્ખવે, વસ્સૂપનાયિકા. કતમા દ્વે? પુરિમિકા ચ પચ્છિમિકા ચ. ઇમા ખો, ભિક્ખવે, દ્વે વસ્સૂપનાયિકા’’તિ. દસમં.

    10. ‘‘Dvemā, bhikkhave, vassūpanāyikā. Katamā dve? Purimikā ca pacchimikā ca. Imā kho, bhikkhave, dve vassūpanāyikā’’ti. Dasamaṃ.

    કમ્મકરણવગ્ગો પઠમો.

    Kammakaraṇavaggo paṭhamo.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    વજ્જા પધાના દ્વે તપનીયા, ઉપઞ્ઞાતેન પઞ્ચમં;

    Vajjā padhānā dve tapanīyā, upaññātena pañcamaṃ;

    સંયોજનઞ્ચ કણ્હઞ્ચ, સુક્કં ચરિયા વસ્સૂપનાયિકેન વગ્ગો.

    Saṃyojanañca kaṇhañca, sukkaṃ cariyā vassūpanāyikena vaggo.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૧૦. વસ્સૂપનાયિકસુત્તવણ્ણના • 10. Vassūpanāyikasuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧૦. વસ્સૂપનાયિકસુત્તવણ્ણના • 10. Vassūpanāyikasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact