Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પટ્ઠાનપાળિ • Paṭṭhānapāḷi

    ૨. વેદનાત્તિકં

    2. Vedanāttikaṃ

    ૧. પટિચ્ચવારો

    1. Paṭiccavāro

    ૧. પચ્ચયાનુલોમં

    1. Paccayānulomaṃ

    ૧. વિભઙ્ગવારો

    1. Vibhaṅgavāro

    હેતુપચ્ચયો

    Hetupaccayo

    . સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા – સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં એકં ખન્ધં પટિચ્ચ દ્વે ખન્ધા, દ્વે ખન્ધે પટિચ્ચ એકો ખન્ધો; પટિસન્ધિક્ખણે સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં એકં ખન્ધં પટિચ્ચ દ્વે ખન્ધા, દ્વે ખન્ધે પટિચ્ચ એકો ખન્ધો.

    1. Sukhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca sukhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati hetupaccayā – sukhāya vedanāya sampayuttaṃ ekaṃ khandhaṃ paṭicca dve khandhā, dve khandhe paṭicca eko khandho; paṭisandhikkhaṇe sukhāya vedanāya sampayuttaṃ ekaṃ khandhaṃ paṭicca dve khandhā, dve khandhe paṭicca eko khandho.

    દુક્ખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ દુક્ખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા – દુક્ખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં એકં ખન્ધં પટિચ્ચ દ્વે ખન્ધા, દ્વે ખન્ધે પટિચ્ચ એકો ખન્ધો.

    Dukkhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca dukkhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati hetupaccayā – dukkhāya vedanāya sampayuttaṃ ekaṃ khandhaṃ paṭicca dve khandhā, dve khandhe paṭicca eko khandho.

    અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા – અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં એકં ખન્ધં પટિચ્ચ દ્વે ખન્ધા, દ્વે ખન્ધે પટિચ્ચ એકો ખન્ધો; પટિસન્ધિક્ખણે અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં એકં ખન્ધં પટિચ્ચ દ્વે ખન્ધા, દ્વે ખન્ધે પટિચ્ચ એકો ખન્ધો.

    Adukkhamasukhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca adukkhamasukhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati hetupaccayā – adukkhamasukhāya vedanāya sampayuttaṃ ekaṃ khandhaṃ paṭicca dve khandhā, dve khandhe paṭicca eko khandho; paṭisandhikkhaṇe adukkhamasukhāya vedanāya sampayuttaṃ ekaṃ khandhaṃ paṭicca dve khandhā, dve khandhe paṭicca eko khandho.

    આરમ્મણપચ્ચયાદિ

    Ārammaṇapaccayādi

    . સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ આરમ્મણપચ્ચયા… અધિપતિપચ્ચયા (અધિપતિયા પટિસન્ધિ નત્થિ)… અનન્તરપચ્ચયા… સમનન્તરપચ્ચયા… સહજાતપચ્ચયા… અઞ્ઞમઞ્ઞપચ્ચયા… નિસ્સયપચ્ચયા… ઉપનિસ્સયપચ્ચયા… પુરેજાતપચ્ચયા – સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં એકં ખન્ધં પટિચ્ચ દ્વે ખન્ધા, દ્વે ખન્ધે પટિચ્ચ એકો ખન્ધો. વત્થું પુરેજાતપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    2. Sukhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca sukhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati ārammaṇapaccayā… adhipatipaccayā (adhipatiyā paṭisandhi natthi)… anantarapaccayā… samanantarapaccayā… sahajātapaccayā… aññamaññapaccayā… nissayapaccayā… upanissayapaccayā… purejātapaccayā – sukhāya vedanāya sampayuttaṃ ekaṃ khandhaṃ paṭicca dve khandhā, dve khandhe paṭicca eko khandho. Vatthuṃ purejātapaccayā (saṃkhittaṃ).

    આસેવનપચ્ચયાદિ

    Āsevanapaccayādi

    . સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ આસેવનપચ્ચયા… કમ્મપચ્ચયા… વિપાકપચ્ચયા – સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં એકં ખન્ધં પટિચ્ચ દ્વે ખન્ધા, દ્વે ખન્ધે પટિચ્ચ એકો ખન્ધો ; પટિસન્ધિક્ખણે સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં એકં ખન્ધં પટિચ્ચ દ્વે ખન્ધા, દ્વે ખન્ધે પટિચ્ચ એકો ખન્ધો.

    3. Sukhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca sukhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati āsevanapaccayā… kammapaccayā… vipākapaccayā – sukhāya vedanāya sampayuttaṃ ekaṃ khandhaṃ paṭicca dve khandhā, dve khandhe paṭicca eko khandho ; paṭisandhikkhaṇe sukhāya vedanāya sampayuttaṃ ekaṃ khandhaṃ paṭicca dve khandhā, dve khandhe paṭicca eko khandho.

    દુક્ખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ દુક્ખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ વિપાકપચ્ચયા – દુક્ખસહગતં કાયવિઞ્ઞાણસહગતં એકં ખન્ધં પટિચ્ચ દ્વે ખન્ધા, દ્વે ખન્ધે પટિચ્ચ એકો ખન્ધો.

    Dukkhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca dukkhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati vipākapaccayā – dukkhasahagataṃ kāyaviññāṇasahagataṃ ekaṃ khandhaṃ paṭicca dve khandhā, dve khandhe paṭicca eko khandho.

    અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ વિપાકપચ્ચયા – અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં એકં ખન્ધં પટિચ્ચ દ્વે ખન્ધા, દ્વે ખન્ધે પટિચ્ચ એકો ખન્ધો; પટિસન્ધિક્ખણે અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં એકં ખન્ધં પટિચ્ચ દ્વે ખન્ધા, દ્વે ખન્ધે પટિચ્ચ એકો ખન્ધો.

    Adukkhamasukhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca adukkhamasukhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati vipākapaccayā – adukkhamasukhāya vedanāya sampayuttaṃ ekaṃ khandhaṃ paṭicca dve khandhā, dve khandhe paṭicca eko khandho; paṭisandhikkhaṇe adukkhamasukhāya vedanāya sampayuttaṃ ekaṃ khandhaṃ paṭicca dve khandhā, dve khandhe paṭicca eko khandho.

    આહારપચ્ચયાદિ

    Āhārapaccayādi

    . સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ આહારપચ્ચયા… ઇન્દ્રિયપચ્ચયા… ઝાનપચ્ચયા… મગ્ગપચ્ચયા… સમ્પયુત્તપચ્ચયા… વિપ્પયુત્તપચ્ચયા – સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં એકં ખન્ધં પટિચ્ચ દ્વે ખન્ધા, દ્વે ખન્ધે પટિચ્ચ એકો ખન્ધો; વત્થું વિપ્પયુત્તપચ્ચયા; પટિસન્ધિક્ખણે સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં એકં ખન્ધં પટિચ્ચ દ્વે ખન્ધા, દ્વે ખન્ધે પટિચ્ચ એકો ખન્ધો. વત્થું વિપ્પયુત્તપચ્ચયા.

    4. Sukhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca sukhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati āhārapaccayā… indriyapaccayā… jhānapaccayā… maggapaccayā… sampayuttapaccayā… vippayuttapaccayā – sukhāya vedanāya sampayuttaṃ ekaṃ khandhaṃ paṭicca dve khandhā, dve khandhe paṭicca eko khandho; vatthuṃ vippayuttapaccayā; paṭisandhikkhaṇe sukhāya vedanāya sampayuttaṃ ekaṃ khandhaṃ paṭicca dve khandhā, dve khandhe paṭicca eko khandho. Vatthuṃ vippayuttapaccayā.

    દુક્ખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ દુક્ખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ વિપ્પયુત્તપચ્ચયા – દુક્ખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં એકં ખન્ધં પટિચ્ચ દ્વે ખન્ધા, દ્વે ખન્ધે પટિચ્ચ એકો ખન્ધો. વત્થું વિપ્પયુત્તપચ્ચયા.

    Dukkhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca dukkhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati vippayuttapaccayā – dukkhāya vedanāya sampayuttaṃ ekaṃ khandhaṃ paṭicca dve khandhā, dve khandhe paṭicca eko khandho. Vatthuṃ vippayuttapaccayā.

    અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ વિપ્પયુત્તપચ્ચયા – અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં એકં ખન્ધં પટિચ્ચ દ્વે ખન્ધા, દ્વે ખન્ધે પટિચ્ચ એકો ખન્ધો; વત્થું વિપ્પયુત્તપચ્ચયા; પટિસન્ધિક્ખણે અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં એકં ખન્ધં પટિચ્ચ દ્વે ખન્ધા, દ્વે ખન્ધે પટિચ્ચ એકો ખન્ધો. વત્થું વિપ્પયુત્તપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    Adukkhamasukhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca adukkhamasukhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati vippayuttapaccayā – adukkhamasukhāya vedanāya sampayuttaṃ ekaṃ khandhaṃ paṭicca dve khandhā, dve khandhe paṭicca eko khandho; vatthuṃ vippayuttapaccayā; paṭisandhikkhaṇe adukkhamasukhāya vedanāya sampayuttaṃ ekaṃ khandhaṃ paṭicca dve khandhā, dve khandhe paṭicca eko khandho. Vatthuṃ vippayuttapaccayā (saṃkhittaṃ).

    અત્થિપચ્ચયાદિ

    Atthipaccayādi

    . અત્થિપચ્ચયા… નત્થિપચ્ચયા… વિગતપચ્ચયા… અવિગતપચ્ચયા….

    5. Atthipaccayā… natthipaccayā… vigatapaccayā… avigatapaccayā….

    ૧. પચ્ચયાનુલોમં

    1. Paccayānulomaṃ

    ૨. સઙ્ખ્યાવારો

    2. Saṅkhyāvāro

    સુદ્ધં

    Suddhaṃ

    . હેતુયા તીણિ, આરમ્મણે તીણિ…પે॰… અવિગતે તીણિ.

    6. Hetuyā tīṇi, ārammaṇe tīṇi…pe… avigate tīṇi.

    હેતુઆદિદુકાનિ

    Hetuādidukāni

    . હેતુપચ્ચયા આરમ્મણે તીણિ…પે॰… વિપાકે દ્વે…પે॰… અવિગતે તીણિ…પે॰….

    7. Hetupaccayā ārammaṇe tīṇi…pe… vipāke dve…pe… avigate tīṇi…pe….

    આરમ્મણપચ્ચયા અધિપતિપચ્ચયા હેતુયા તીણિ…પે॰… વિપાકે દ્વે…પે॰… અવિગતે તીણિ…પે॰….

    Ārammaṇapaccayā adhipatipaccayā hetuyā tīṇi…pe… vipāke dve…pe… avigate tīṇi…pe….

    આસેવનપચ્ચયા હેતુયા તીણિ…પે॰… કમ્મે તીણિ, આહારે તીણિ…પે॰… અવિગતે તીણિ…પે॰….

    Āsevanapaccayā hetuyā tīṇi…pe… kamme tīṇi, āhāre tīṇi…pe… avigate tīṇi…pe….

    વિપાકપચ્ચયા હેતુયા દ્વે, આરમ્મણે તીણિ, અધિપતિયા દ્વે…પે॰… પુરેજાતે તીણિ, કમ્મે તીણિ…પે॰… ઝાને દ્વે, મગ્ગે દ્વે…પે॰… અવિગતે તીણિ…પે॰….

    Vipākapaccayā hetuyā dve, ārammaṇe tīṇi, adhipatiyā dve…pe… purejāte tīṇi, kamme tīṇi…pe… jhāne dve, magge dve…pe… avigate tīṇi…pe….

    ઝાનપચ્ચયા હેતુયા તીણિ…પે॰… વિપાકે દ્વે…પે॰… અવિગતે તીણિ…પે॰….

    Jhānapaccayā hetuyā tīṇi…pe… vipāke dve…pe… avigate tīṇi…pe….

    મગ્ગપચ્ચયા હેતુયા તીણિ…પે॰… વિપાકે દ્વે…પે॰… અવિગતે તીણિ…પે॰….

    Maggapaccayā hetuyā tīṇi…pe… vipāke dve…pe… avigate tīṇi…pe….

    અવિગતપચ્ચયા હેતુયા તીણિ…પે॰… નત્થિયા તીણિ, વિગતે તીણિ…પે॰….

    Avigatapaccayā hetuyā tīṇi…pe… natthiyā tīṇi, vigate tīṇi…pe….

    (યથા કુસલત્તિકસ્સ પચ્ચયગણના, એવં વિત્થારેતબ્બા).

    (Yathā kusalattikassa paccayagaṇanā, evaṃ vitthāretabbā).

    ૨. પચ્ચયપચ્ચનીયં

    2. Paccayapaccanīyaṃ

    ૧. વિભઙ્ગવારો

    1. Vibhaṅgavāro

    નહેતુપચ્ચયો

    Nahetupaccayo

    . સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ નહેતુપચ્ચયા – અહેતુકં સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં એકં ખન્ધં પટિચ્ચ દ્વે ખન્ધા, દ્વે ખન્ધે પટિચ્ચ એકો ખન્ધો.

    8. Sukhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca sukhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati nahetupaccayā – ahetukaṃ sukhāya vedanāya sampayuttaṃ ekaṃ khandhaṃ paṭicca dve khandhā, dve khandhe paṭicca eko khandho.

    દુક્ખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ દુક્ખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ નહેતુપચ્ચયા – દુક્ખસહગતં કાયવિઞ્ઞાણસહગતં એકં ખન્ધં પટિચ્ચ દ્વે ખન્ધા, દ્વે ખન્ધે પટિચ્ચ એકો ખન્ધો.

    Dukkhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca dukkhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati nahetupaccayā – dukkhasahagataṃ kāyaviññāṇasahagataṃ ekaṃ khandhaṃ paṭicca dve khandhā, dve khandhe paṭicca eko khandho.

    અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ નહેતુપચ્ચયા – અહેતુકં અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં એકં ખન્ધં પટિચ્ચ દ્વે ખન્ધા, દ્વે ખન્ધે પટિચ્ચ એકો ખન્ધો; અહેતુકપટિસન્ધિક્ખણે અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં એકં ખન્ધં પટિચ્ચ દ્વે ખન્ધા, દ્વે ખન્ધે પટિચ્ચ એકો ખન્ધો; વિચિકિચ્છાસહગતે ઉદ્ધચ્ચસહગતે ખન્ધે પટિચ્ચ વિચિકિચ્છાસહગતો ઉદ્ધચ્ચસહગતો મોહો.

    Adukkhamasukhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca adukkhamasukhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati nahetupaccayā – ahetukaṃ adukkhamasukhāya vedanāya sampayuttaṃ ekaṃ khandhaṃ paṭicca dve khandhā, dve khandhe paṭicca eko khandho; ahetukapaṭisandhikkhaṇe adukkhamasukhāya vedanāya sampayuttaṃ ekaṃ khandhaṃ paṭicca dve khandhā, dve khandhe paṭicca eko khandho; vicikicchāsahagate uddhaccasahagate khandhe paṭicca vicikicchāsahagato uddhaccasahagato moho.

    નઅધિપતિપચ્ચયો

    Naadhipatipaccayo

    . સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ નઅધિપતિપચ્ચયા (નાધિપતિ પરિપુણ્ણં પટિસન્ધિકં).

    9. Sukhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca sukhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati naadhipatipaccayā (nādhipati paripuṇṇaṃ paṭisandhikaṃ).

    નપુરેજાતપચ્ચયો

    Napurejātapaccayo

    ૧૦. સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ નપુરેજાતપચ્ચયા – અરૂપે સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં એકં ખન્ધં પટિચ્ચ દ્વે ખન્ધા, દ્વે ખન્ધે પટિચ્ચ એકો ખન્ધો; પટિસન્ધિક્ખણે સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં એકં ખન્ધં પટિચ્ચ દ્વે ખન્ધા, દ્વે ખન્ધે પટિચ્ચ એકો ખન્ધો.

    10. Sukhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca sukhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati napurejātapaccayā – arūpe sukhāya vedanāya sampayuttaṃ ekaṃ khandhaṃ paṭicca dve khandhā, dve khandhe paṭicca eko khandho; paṭisandhikkhaṇe sukhāya vedanāya sampayuttaṃ ekaṃ khandhaṃ paṭicca dve khandhā, dve khandhe paṭicca eko khandho.

    અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ નપુરેજાતપચ્ચયા – અરૂપે અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં એકં ખન્ધં પટિચ્ચ દ્વે ખન્ધા, દ્વે ખન્ધે પટિચ્ચ એકો ખન્ધો; પટિસન્ધિક્ખણે અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં એકં ખન્ધં પટિચ્ચ દ્વે ખન્ધા, દ્વે ખન્ધે પટિચ્ચ એકો ખન્ધો.

    Adukkhamasukhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca adukkhamasukhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati napurejātapaccayā – arūpe adukkhamasukhāya vedanāya sampayuttaṃ ekaṃ khandhaṃ paṭicca dve khandhā, dve khandhe paṭicca eko khandho; paṭisandhikkhaṇe adukkhamasukhāya vedanāya sampayuttaṃ ekaṃ khandhaṃ paṭicca dve khandhā, dve khandhe paṭicca eko khandho.

    નપચ્છાજાત-નઆસેવનપચ્ચયા

    Napacchājāta-naāsevanapaccayā

    ૧૧. સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ નપચ્છાજાતપચ્ચયા… નઆસેવનપચ્ચયા (નપચ્છાજાતમ્પિ નઆસેવનમ્પિ પરિપુણ્ણં પટિસન્ધિકં).

    11. Sukhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca sukhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati napacchājātapaccayā… naāsevanapaccayā (napacchājātampi naāsevanampi paripuṇṇaṃ paṭisandhikaṃ).

    નકમ્મપચ્ચયો

    Nakammapaccayo

    ૧૨. સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ નકમ્મપચ્ચયા – સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તે ખન્ધે પટિચ્ચ સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તા ચેતના.

    12. Sukhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca sukhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati nakammapaccayā – sukhāya vedanāya sampayutte khandhe paṭicca sukhāya vedanāya sampayuttā cetanā.

    દુક્ખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ દુક્ખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ નકમ્મપચ્ચયા – દુક્ખાય વેદનાય સમ્પયુત્તે ખન્ધે પટિચ્ચ દુક્ખાય વેદનાય સમ્પયુત્તા ચેતના.

    Dukkhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca dukkhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati nakammapaccayā – dukkhāya vedanāya sampayutte khandhe paṭicca dukkhāya vedanāya sampayuttā cetanā.

    અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ નકમ્મપચ્ચયા – અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તે ખન્ધે પટિચ્ચ અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તા ચેતના.

    Adukkhamasukhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca adukkhamasukhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati nakammapaccayā – adukkhamasukhāya vedanāya sampayutte khandhe paṭicca adukkhamasukhāya vedanāya sampayuttā cetanā.

    નવિપાક-નઝાનપચ્ચયા

    Navipāka-najhānapaccayā

    ૧૩. સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ દુક્ખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ નવિપાકપચ્ચયા… નઝાનપચ્ચયા – સુખસહગતં કાયવિઞ્ઞાણસહગતં એકં ખન્ધં પટિચ્ચ દ્વે ખન્ધા, દ્વે ખન્ધે પટિચ્ચ એકો ખન્ધો.

    13. Sukhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca dukkhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati navipākapaccayā… najhānapaccayā – sukhasahagataṃ kāyaviññāṇasahagataṃ ekaṃ khandhaṃ paṭicca dve khandhā, dve khandhe paṭicca eko khandho.

    દુક્ખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ દુક્ખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ નઝાનપચ્ચયા – દુક્ખસહગતં કાયવિઞ્ઞાણસહગતં એકં ખન્ધં પટિચ્ચ દ્વે ખન્ધા, દ્વે ખન્ધે પટિચ્ચ એકો ખન્ધો.

    Dukkhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca dukkhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati najhānapaccayā – dukkhasahagataṃ kāyaviññāṇasahagataṃ ekaṃ khandhaṃ paṭicca dve khandhā, dve khandhe paṭicca eko khandho.

    અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ નઝાનપચ્ચયા – ચતુવિઞ્ઞાણસહગતં એકં ખન્ધં પટિચ્ચ દ્વે ખન્ધા, દ્વે ખન્ધે પટિચ્ચ એકો ખન્ધો.

    Adukkhamasukhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca adukkhamasukhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati najhānapaccayā – catuviññāṇasahagataṃ ekaṃ khandhaṃ paṭicca dve khandhā, dve khandhe paṭicca eko khandho.

    નમગ્ગપચ્ચયો

    Namaggapaccayo

    ૧૪. સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ નમગ્ગપચ્ચયા – અહેતુકં સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં એકં ખન્ધં પટિચ્ચ દ્વે ખન્ધા, દ્વે ખન્ધે પટિચ્ચ એકો ખન્ધો.

    14. Sukhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca sukhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati namaggapaccayā – ahetukaṃ sukhāya vedanāya sampayuttaṃ ekaṃ khandhaṃ paṭicca dve khandhā, dve khandhe paṭicca eko khandho.

    દુક્ખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ દુક્ખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ નમગ્ગપચ્ચયા – દુક્ખસહગતં કાયવિઞ્ઞાણસહગતં એકં ખન્ધં પટિચ્ચ દ્વે ખન્ધા, દ્વે ખન્ધે પટિચ્ચ એકો ખન્ધો.

    Dukkhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca dukkhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati namaggapaccayā – dukkhasahagataṃ kāyaviññāṇasahagataṃ ekaṃ khandhaṃ paṭicca dve khandhā, dve khandhe paṭicca eko khandho.

    અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ નમગ્ગપચ્ચયા – અહેતુકં અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં એકં ખન્ધં પટિચ્ચ દ્વે ખન્ધા , દ્વે ખન્ધે પટિચ્ચ એકો ખન્ધો ; અહેતુકપટિસન્ધિક્ખણે અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં એકં ખન્ધં પટિચ્ચ દ્વે ખન્ધા, દ્વે ખન્ધે પટિચ્ચ એકો ખન્ધો.

    Adukkhamasukhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca adukkhamasukhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati namaggapaccayā – ahetukaṃ adukkhamasukhāya vedanāya sampayuttaṃ ekaṃ khandhaṃ paṭicca dve khandhā , dve khandhe paṭicca eko khandho ; ahetukapaṭisandhikkhaṇe adukkhamasukhāya vedanāya sampayuttaṃ ekaṃ khandhaṃ paṭicca dve khandhā, dve khandhe paṭicca eko khandho.

    નવિપ્પયુત્તપચ્ચયો

    Navippayuttapaccayo

    ૧૫. સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ નવિપ્પયુત્તપચ્ચયા – અરૂપે સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં એકં ખન્ધં પટિચ્ચ દ્વે ખન્ધા, દ્વે ખન્ધે પટિચ્ચ એકો ખન્ધો.

    15. Sukhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca sukhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati navippayuttapaccayā – arūpe sukhāya vedanāya sampayuttaṃ ekaṃ khandhaṃ paṭicca dve khandhā, dve khandhe paṭicca eko khandho.

    અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ નવિપ્પયુત્તપચ્ચયા – અરૂપે અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં એકં ખન્ધં પટિચ્ચ દ્વે ખન્ધા, દ્વે ખન્ધે પટિચ્ચ એકો ખન્ધો.

    Adukkhamasukhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca adukkhamasukhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati navippayuttapaccayā – arūpe adukkhamasukhāya vedanāya sampayuttaṃ ekaṃ khandhaṃ paṭicca dve khandhā, dve khandhe paṭicca eko khandho.

    ૨. પચ્ચયપચ્ચનીયં

    2. Paccayapaccanīyaṃ

    ૨. સઙ્ખ્યાવારો

    2. Saṅkhyāvāro

    સુદ્ધં

    Suddhaṃ

    ૧૬. નહેતુયા તીણિ, નઅધિપતિયા તીણિ, નપુરેજાતે દ્વે, નપચ્છાજાતે તીણિ, નઆસેવને તીણિ, નકમ્મે તીણિ, નવિપાકે તીણિ, નઝાને તીણિ, નમગ્ગે તીણિ, નવિપ્પયુત્તે દ્વે.

    16. Nahetuyā tīṇi, naadhipatiyā tīṇi, napurejāte dve, napacchājāte tīṇi, naāsevane tīṇi, nakamme tīṇi, navipāke tīṇi, najhāne tīṇi, namagge tīṇi, navippayutte dve.

    નહેતુદુકં

    Nahetudukaṃ

    ૧૭. નહેતુપચ્ચયા નઅધિપતિયા તીણિ, નપુરેજાતે એકં, નપચ્છાજાતે તીણિ, નઆસેવને તીણિ, નકમ્મે દ્વે, નવિપાકે દ્વે, નઝાને તીણિ, નમગ્ગે તીણિ, નવિપ્પયુત્તે એકં…પે॰….

    17. Nahetupaccayā naadhipatiyā tīṇi, napurejāte ekaṃ, napacchājāte tīṇi, naāsevane tīṇi, nakamme dve, navipāke dve, najhāne tīṇi, namagge tīṇi, navippayutte ekaṃ…pe….

    ચતુક્કં

    Catukkaṃ

    નહેતુપચ્ચયા નઅધિપતિપચ્ચયા નપુરેજાતપચ્ચયા નપચ્છાજાતે એકં, નઆસેવને એકં, નકમ્મે એકં, નવિપાકે એકં, નમગ્ગે એકં, નવિપ્પયુત્તે એકં…પે॰….

    Nahetupaccayā naadhipatipaccayā napurejātapaccayā napacchājāte ekaṃ, naāsevane ekaṃ, nakamme ekaṃ, navipāke ekaṃ, namagge ekaṃ, navippayutte ekaṃ…pe….

    નવકં

    Navakaṃ

    નહેતુપચ્ચયા નઅધિપતિપચ્ચયા નપુરેજાતપચ્ચયા નપચ્છાજાતપચ્ચયા નઆસેવનપચ્ચયા નકમ્મપચ્ચયા નવિપાકપચ્ચયા નમગ્ગપચ્ચયા નવિપ્પયુત્તે એકં (સંખિત્તં).

    Nahetupaccayā naadhipatipaccayā napurejātapaccayā napacchājātapaccayā naāsevanapaccayā nakammapaccayā navipākapaccayā namaggapaccayā navippayutte ekaṃ (saṃkhittaṃ).

    નઅધિપતિદુકં

    Naadhipatidukaṃ

    ૧૮. નઅધિપતિપચ્ચયા નહેતુયા તીણિ, નપુરેજાતે દ્વે, નપચ્છાજાતે તીણિ, નઆસેવને તીણિ, નકમ્મે તીણિ, નવિપાકે તીણિ, નઝાને તીણિ, નમગ્ગે તીણિ, નવિપ્પયુત્તે દ્વે (સંખિત્તં).

    18. Naadhipatipaccayā nahetuyā tīṇi, napurejāte dve, napacchājāte tīṇi, naāsevane tīṇi, nakamme tīṇi, navipāke tīṇi, najhāne tīṇi, namagge tīṇi, navippayutte dve (saṃkhittaṃ).

    નપુરેજાતદુકં

    Napurejātadukaṃ

    ૧૯. નપુરેજાતપચ્ચયા નહેતુયા એકં, નઅધિપતિયા દ્વે, નપચ્છાજાતે દ્વે, નઆસેવને દ્વે, નકમ્મે દ્વે, નવિપાકે દ્વે, નમગ્ગે એકં, નવિપ્પયુત્તે દ્વે.

    19. Napurejātapaccayā nahetuyā ekaṃ, naadhipatiyā dve, napacchājāte dve, naāsevane dve, nakamme dve, navipāke dve, namagge ekaṃ, navippayutte dve.

    તિકં

    Tikaṃ

    નપુરેજાતપચ્ચયા નહેતુપચ્ચયા નઅધિપતિયા એકં, નપચ્છાજાતે એકં, નઆસેવને એકં, નકમ્મે એકં, નવિપાકે એકં, નમગ્ગે એકં, નવિપ્પયુત્તે એકં (સંખિત્તં).

    Napurejātapaccayā nahetupaccayā naadhipatiyā ekaṃ, napacchājāte ekaṃ, naāsevane ekaṃ, nakamme ekaṃ, navipāke ekaṃ, namagge ekaṃ, navippayutte ekaṃ (saṃkhittaṃ).

    નપચ્છાજાતાદિદુકાનિ

    Napacchājātādidukāni

    ૨૦. નપચ્છાજાતપચ્ચયા… નઆસેવનપચ્ચયા… નકમ્મપચ્ચયા નહેતુયા દ્વે, નઅધિપતિયા તીણિ, નપુરેજાતે દ્વે, નપચ્છાજાતે તીણિ, નઆસેવને તીણિ, નવિપાકે તીણિ, નમગ્ગે દ્વે, નવિપ્પયુત્તે દ્વે.

    20. Napacchājātapaccayā… naāsevanapaccayā… nakammapaccayā nahetuyā dve, naadhipatiyā tīṇi, napurejāte dve, napacchājāte tīṇi, naāsevane tīṇi, navipāke tīṇi, namagge dve, navippayutte dve.

    તિકં

    Tikaṃ

    નકમ્મપચ્ચયા નહેતુપચ્ચયા નઅધિપતિયા દ્વે, નપુરેજાતે એકં, નપચ્છાજાતે દ્વે, નઆસેવને દ્વે, નવિપાકે દ્વે, નમગ્ગે દ્વે, નવિપ્પયુત્તે એકં…પે॰….

    Nakammapaccayā nahetupaccayā naadhipatiyā dve, napurejāte ekaṃ, napacchājāte dve, naāsevane dve, navipāke dve, namagge dve, navippayutte ekaṃ…pe….

    પઞ્ચકં

    Pañcakaṃ

    નકમ્મપચ્ચયા નહેતુપચ્ચયા નઅધિપતિપચ્ચયા નપુરેજાતપચ્ચયા નપચ્છાજાતે એકં, નઆસેવને એકં, નવિપાકે એકં, નમગ્ગે એકં, નવિપ્પયુત્તે એકં (સંખિત્તં).

    Nakammapaccayā nahetupaccayā naadhipatipaccayā napurejātapaccayā napacchājāte ekaṃ, naāsevane ekaṃ, navipāke ekaṃ, namagge ekaṃ, navippayutte ekaṃ (saṃkhittaṃ).

    નવિપાકદુકં

    Navipākadukaṃ

    ૨૧. નવિપાકપચ્ચયા નહેતુયા દ્વે, નઅધિપતિયા તીણિ, નપુરેજાતે દ્વે, નપચ્છાજાતે તીણિ, નઆસેવને તીણિ, નકમ્મે તીણિ, નમગ્ગે દ્વે, નવિપ્પયુત્તે દ્વે.

    21. Navipākapaccayā nahetuyā dve, naadhipatiyā tīṇi, napurejāte dve, napacchājāte tīṇi, naāsevane tīṇi, nakamme tīṇi, namagge dve, navippayutte dve.

    નવિપાકપચ્ચયા (નકમ્મપચ્ચયસદિસં).

    Navipākapaccayā (nakammapaccayasadisaṃ).

    નઝાનદુકં

    Najhānadukaṃ

    ૨૨. નઝાનપચ્ચયા નહેતુયા તીણિ, નઅધિપતિયા તીણિ, નપચ્છાજાતે તીણિ, નઆસેવને તીણિ, નમગ્ગે તીણિ…પે॰….

    22. Najhānapaccayā nahetuyā tīṇi, naadhipatiyā tīṇi, napacchājāte tīṇi, naāsevane tīṇi, namagge tīṇi…pe….

    છક્કં

    Chakkaṃ

    નઝાનપચ્ચયા નહેતુપચ્ચયા નઅધિપતિપચ્ચયા નપચ્છાજાતપચ્ચયા નઆસેવનપચ્ચયા નમગ્ગે તીણિ (સંખિત્તં).

    Najhānapaccayā nahetupaccayā naadhipatipaccayā napacchājātapaccayā naāsevanapaccayā namagge tīṇi (saṃkhittaṃ).

    નમગ્ગદુકં

    Namaggadukaṃ

    ૨૩. નમગ્ગપચ્ચયા નહેતુયા તીણિ, નઅધિપતિયા તીણિ, નપુરેજાતે એકં, નપચ્છાજાતે તીણિ, નઆસેવને તીણિ, નકમ્મે દ્વે, નવિપાકે દ્વે, નઝાને તીણિ, નવિપ્પયુત્તે એકં.

    23. Namaggapaccayā nahetuyā tīṇi, naadhipatiyā tīṇi, napurejāte ekaṃ, napacchājāte tīṇi, naāsevane tīṇi, nakamme dve, navipāke dve, najhāne tīṇi, navippayutte ekaṃ.

    તિકં

    Tikaṃ

    નમગ્ગપચ્ચયા નહેતુપચ્ચયા નઅધિપતિયા તીણિ, નપુરેજાતે એકં, નપચ્છાજાતે તીણિ, નઆસેવને તીણિ, નકમ્મે દ્વે, નવિપાકે દ્વે, નઝાને તીણિ, નવિપ્પયુત્તે એકં…પે॰….

    Namaggapaccayā nahetupaccayā naadhipatiyā tīṇi, napurejāte ekaṃ, napacchājāte tīṇi, naāsevane tīṇi, nakamme dve, navipāke dve, najhāne tīṇi, navippayutte ekaṃ…pe….

    પઞ્ચકં

    Pañcakaṃ

    નમગ્ગપચ્ચયા નહેતુપચ્ચયા નઅધિપતિપચ્ચયા નપુરેજાતપચ્ચયા નપચ્છાજાતે એકં, નઆસેવને એકં, નકમ્મે એકં, નવિપાકે એકં, નવિપ્પયુત્તે એકં (સંખિત્તં).

    Namaggapaccayā nahetupaccayā naadhipatipaccayā napurejātapaccayā napacchājāte ekaṃ, naāsevane ekaṃ, nakamme ekaṃ, navipāke ekaṃ, navippayutte ekaṃ (saṃkhittaṃ).

    નવિપ્પયુત્તદુકં

    Navippayuttadukaṃ

    ૨૪. નવિપ્પયુત્તપચ્ચયા નહેતુયા એકં, નઅધિપતિયા દ્વે, નપુરેજાતે દ્વે, નપચ્છાજાતે દ્વે, નઆસેવને દ્વે, નકમ્મે દ્વે, નવિપાકે દ્વે, નમગ્ગે એકં.

    24. Navippayuttapaccayā nahetuyā ekaṃ, naadhipatiyā dve, napurejāte dve, napacchājāte dve, naāsevane dve, nakamme dve, navipāke dve, namagge ekaṃ.

    તિકં

    Tikaṃ

    નવિપ્પયુત્તપચ્ચયા નહેતુપચ્ચયા નઅધિપતિયા એકં, નપુરેજાતે એકં, નપચ્છાજાતે એકં, નઆસેવને એકં, નકમ્મે એકં, નવિપાકે એકં, નમગ્ગે એકં…પે॰….

    Navippayuttapaccayā nahetupaccayā naadhipatiyā ekaṃ, napurejāte ekaṃ, napacchājāte ekaṃ, naāsevane ekaṃ, nakamme ekaṃ, navipāke ekaṃ, namagge ekaṃ…pe….

    નવકં

    Navakaṃ

    નવિપ્પયુત્તપચ્ચયા નહેતુપચ્ચયા નઅધિપતિપચ્ચયા નપુરેજાતપચ્ચયા નપચ્છાજાતપચ્ચયા નઆસેવનપચ્ચયા નકમ્મપચ્ચયા નવિપાકપચ્ચયા નમગ્ગે એકં (સંખિત્તં).

    Navippayuttapaccayā nahetupaccayā naadhipatipaccayā napurejātapaccayā napacchājātapaccayā naāsevanapaccayā nakammapaccayā navipākapaccayā namagge ekaṃ (saṃkhittaṃ).

    પચ્ચનીયગણના.

    Paccanīyagaṇanā.

    ૩. પચ્ચયાનુલોમપચ્ચનીયં

    3. Paccayānulomapaccanīyaṃ

    હેતુદુકં

    Hetudukaṃ

    ૨૫. હેતુપચ્ચયા નઅધિપતિયા તીણિ, નપુરેજાતે દ્વે, નપચ્છાજાતે તીણિ, નઆસેવને તીણિ, નકમ્મે તીણિ, નવિપાકે તીણિ, નવિપ્પયુત્તે દ્વે.

    25. Hetupaccayā naadhipatiyā tīṇi, napurejāte dve, napacchājāte tīṇi, naāsevane tīṇi, nakamme tīṇi, navipāke tīṇi, navippayutte dve.

    તિકં

    Tikaṃ

    હેતુપચ્ચયા આરમ્મણપચ્ચયા નઅધિપતિયા તીણિ, નપુરેજાતે દ્વે, નપચ્છાજાતે તીણિ, નઆસેવને તીણિ, નકમ્મે તીણિ, નવિપાકે તીણિ, નવિપ્પયુત્તે દ્વે.

    Hetupaccayā ārammaṇapaccayā naadhipatiyā tīṇi, napurejāte dve, napacchājāte tīṇi, naāsevane tīṇi, nakamme tīṇi, navipāke tīṇi, navippayutte dve.

    (યથા કુસલત્તિકં, એવં ગણેતબ્બં.)

    (Yathā kusalattikaṃ, evaṃ gaṇetabbaṃ.)

    અનુલોમપચ્ચનીયં.

    Anulomapaccanīyaṃ.

    ૪. પચ્ચયપચ્ચનીયાનુલોમં

    4. Paccayapaccanīyānulomaṃ

    નહેતુદુકં

    Nahetudukaṃ

    ૨૬. નહેતુપચ્ચયા આરમ્મણે તીણિ, અનન્તરે તીણિ, સમનન્તરે તીણિ, સહજાતે તીણિ, અઞ્ઞમઞ્ઞે તીણિ, નિસ્સયે તીણિ, ઉપનિસ્સયે તીણિ, પુરેજાતે તીણિ, આસેવને દ્વે, કમ્મે તીણિ, વિપાકે તીણિ, આહારે તીણિ, ઇન્દ્રિયે તીણિ, ઝાને દ્વે, મગ્ગે એકં, સમ્પયુત્તે તીણિ, વિપ્પયુત્તે તીણિ, અત્થિયા તીણિ, નત્થિયા તીણિ , વિગતે તીણિ, અવિગતે તીણિ.

    26. Nahetupaccayā ārammaṇe tīṇi, anantare tīṇi, samanantare tīṇi, sahajāte tīṇi, aññamaññe tīṇi, nissaye tīṇi, upanissaye tīṇi, purejāte tīṇi, āsevane dve, kamme tīṇi, vipāke tīṇi, āhāre tīṇi, indriye tīṇi, jhāne dve, magge ekaṃ, sampayutte tīṇi, vippayutte tīṇi, atthiyā tīṇi, natthiyā tīṇi , vigate tīṇi, avigate tīṇi.

    તિકં

    Tikaṃ

    નહેતુપચ્ચયા નઅધિપતિપચ્ચયા આરમ્મણે તીણિ, અનન્તરે તીણિ, સમનન્તરે તીણિ, સહજાતે તીણિ, અઞ્ઞમઞ્ઞે તીણિ, નિસ્સયે તીણિ, ઉપનિસ્સયે તીણિ, પુરેજાતે તીણિ, આસેવને દ્વે, કમ્મે તીણિ, વિપાકે તીણિ, આહારે તીણિ, ઇન્દ્રિયે તીણિ, ઝાને દ્વે, મગ્ગે એકં, સમ્પયુત્તે તીણિ, વિપ્પયુત્તે તીણિ, અત્થિયા તીણિ, નત્થિયા તીણિ, વિગતે તીણિ, અવિગતે તીણિ.

    Nahetupaccayā naadhipatipaccayā ārammaṇe tīṇi, anantare tīṇi, samanantare tīṇi, sahajāte tīṇi, aññamaññe tīṇi, nissaye tīṇi, upanissaye tīṇi, purejāte tīṇi, āsevane dve, kamme tīṇi, vipāke tīṇi, āhāre tīṇi, indriye tīṇi, jhāne dve, magge ekaṃ, sampayutte tīṇi, vippayutte tīṇi, atthiyā tīṇi, natthiyā tīṇi, vigate tīṇi, avigate tīṇi.

    ચતુક્કં

    Catukkaṃ

    નહેતુપચ્ચયા નઅધિપતિપચ્ચયા નપુરેજાતપચ્ચયા આરમ્મણે એકં, અનન્તરે એકં, સમનન્તરે એકં, સહજાતે એકં, અઞ્ઞમઞ્ઞે એકં, નિસ્સયે એકં, ઉપનિસ્સયે એકં, આસેવને એકં, કમ્મે એકં, વિપાકે એકં, આહારે એકં, ઇન્દ્રિયે એકં, ઝાને એકં, મગ્ગે એકં, સમ્પયુત્તે એકં, વિપ્પયુત્તે એકં, અત્થિયા એકં, નત્થિયા એકં, વિગતે એકં, અવિગતે એકં…પે॰….

    Nahetupaccayā naadhipatipaccayā napurejātapaccayā ārammaṇe ekaṃ, anantare ekaṃ, samanantare ekaṃ, sahajāte ekaṃ, aññamaññe ekaṃ, nissaye ekaṃ, upanissaye ekaṃ, āsevane ekaṃ, kamme ekaṃ, vipāke ekaṃ, āhāre ekaṃ, indriye ekaṃ, jhāne ekaṃ, magge ekaṃ, sampayutte ekaṃ, vippayutte ekaṃ, atthiyā ekaṃ, natthiyā ekaṃ, vigate ekaṃ, avigate ekaṃ…pe….

    સત્તકં

    Sattakaṃ

    નહેતુપચ્ચયા નઅધિપતિપચ્ચયા નપુરેજાતપચ્ચયા નપચ્છાજાતપચ્ચયા નઆસેવનપચ્ચયા નકમ્મપચ્ચયા આરમ્મણે એકં, અનન્તરે એકં, સમનન્તરે એકં, સહજાતે એકં, અઞ્ઞમઞ્ઞે એકં, નિસ્સયે એકં, ઉપનિસ્સયે એકં, આહારે એકં, ઇન્દ્રિયે એકં, ઝાને એકં, સમ્પયુત્તે એકં, અત્થિયા એકં, નત્થિયા એકં, વિગતે એકં, અવિગતે એકં…પે॰….

    Nahetupaccayā naadhipatipaccayā napurejātapaccayā napacchājātapaccayā naāsevanapaccayā nakammapaccayā ārammaṇe ekaṃ, anantare ekaṃ, samanantare ekaṃ, sahajāte ekaṃ, aññamaññe ekaṃ, nissaye ekaṃ, upanissaye ekaṃ, āhāre ekaṃ, indriye ekaṃ, jhāne ekaṃ, sampayutte ekaṃ, atthiyā ekaṃ, natthiyā ekaṃ, vigate ekaṃ, avigate ekaṃ…pe….

    દસકં

    Dasakaṃ

    નહેતુપચ્ચયા નઅધિપતિપચ્ચયા…પે॰… નકમ્મપચ્ચયા નવિપાકપચ્ચયા નમગ્ગપચ્ચયા નવિપ્પયુત્તપચ્ચયા આરમ્મણે એકં, અનન્તરે એકં, સમનન્તરે એકં, સહજાતે એકં, અઞ્ઞમઞ્ઞે એકં, નિસ્સયે એકં, ઉપનિસ્સયે એકં, આહારે એકં, ઇન્દ્રિયે એકં, ઝાને એકં, સમ્પયુત્તે એકં, અત્થિયા એકં, નત્થિયા એકં, વિગતે એકં, અવિગતે એકં (સંખિત્તં).

    Nahetupaccayā naadhipatipaccayā…pe… nakammapaccayā navipākapaccayā namaggapaccayā navippayuttapaccayā ārammaṇe ekaṃ, anantare ekaṃ, samanantare ekaṃ, sahajāte ekaṃ, aññamaññe ekaṃ, nissaye ekaṃ, upanissaye ekaṃ, āhāre ekaṃ, indriye ekaṃ, jhāne ekaṃ, sampayutte ekaṃ, atthiyā ekaṃ, natthiyā ekaṃ, vigate ekaṃ, avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ).

    નહેતુમૂલકં.

    Nahetumūlakaṃ.

    નઅધિપતિદુકં

    Naadhipatidukaṃ

    ૨૭. નઅધિપતિપચ્ચયા હેતુયા તીણિ…પે॰… અવિગતે તીણિ (સંખિત્તં).

    27. Naadhipatipaccayā hetuyā tīṇi…pe… avigate tīṇi (saṃkhittaṃ).

    નપુરેજાતદુકં

    Napurejātadukaṃ

    ૨૮. નપુરેજાતપચ્ચયા હેતુયા દ્વે…પે॰… અવિગતે દ્વે (સંખિત્તં).

    28. Napurejātapaccayā hetuyā dve…pe… avigate dve (saṃkhittaṃ).

    નપચ્છાજાતાદિદુકાનિ

    Napacchājātādidukāni

    ૨૯. નપચ્છાજાતપચ્ચયા… નઆસેવનપચ્ચયા… નકમ્મપચ્ચયા… નવિપાકપચ્ચયા હેતુયા તીણિ…પે॰… અવિગતે તીણિ (સંખિત્તં).

    29. Napacchājātapaccayā… naāsevanapaccayā… nakammapaccayā… navipākapaccayā hetuyā tīṇi…pe… avigate tīṇi (saṃkhittaṃ).

    નઝાનદુકં

    Najhānadukaṃ

    ૩૦. નઝાનપચ્ચયા આરમ્મણે તીણિ, અનન્તરે તીણિ, સમનન્તરે તીણિ, સહજાતે તીણિ, અઞ્ઞમઞ્ઞે તીણિ, નિસ્સયે તીણિ, ઉપનિસ્સયે તીણિ, પુરેજાતે તીણિ, કમ્મે તીણિ, વિપાકે તીણિ, આહારે તીણિ, ઇન્દ્રિયે તીણિ, સમ્પયુત્તે તીણિ, વિપ્પયુત્તે તીણિ, અત્થિયા તીણિ, નત્થિયા તીણિ, વિગતે તીણિ, અવિગતે તીણિ (સંખિત્તં).

    30. Najhānapaccayā ārammaṇe tīṇi, anantare tīṇi, samanantare tīṇi, sahajāte tīṇi, aññamaññe tīṇi, nissaye tīṇi, upanissaye tīṇi, purejāte tīṇi, kamme tīṇi, vipāke tīṇi, āhāre tīṇi, indriye tīṇi, sampayutte tīṇi, vippayutte tīṇi, atthiyā tīṇi, natthiyā tīṇi, vigate tīṇi, avigate tīṇi (saṃkhittaṃ).

    નમગ્ગદુકં

    Namaggadukaṃ

    ૩૧. નમગ્ગપચ્ચયા આરમ્મણે તીણિ, અનન્તરે તીણિ, સમનન્તરે તીણિ…પે॰… આસેવને એકં, કમ્મે તીણિ…પે॰… ઝાને દ્વે…પે॰… અવિગતે તીણિ (સંખિત્તં).

    31. Namaggapaccayā ārammaṇe tīṇi, anantare tīṇi, samanantare tīṇi…pe… āsevane ekaṃ, kamme tīṇi…pe… jhāne dve…pe… avigate tīṇi (saṃkhittaṃ).

    નવિપ્પયુત્તદુકં

    Navippayuttadukaṃ

    ૩૨. નવિપ્પયુત્તપચ્ચયા હેતુયા દ્વે, આરમ્મણે દ્વે, અધિપતિયા દ્વે, અનન્તરે દ્વે, સમનન્તરે દ્વે, સહજાતે દ્વે, અઞ્ઞમઞ્ઞે દ્વે, નિસ્સયે દ્વે, ઉપનિસ્સયે દ્વે, આસેવને દ્વે, કમ્મે દ્વે, વિપાકે દ્વે, આહારે દ્વે, ઇન્દ્રિયે દ્વે, ઝાને દ્વે, મગ્ગે દ્વે, સમ્પયુત્તે દ્વે, અત્થિયા દ્વે, નત્થિયા દ્વે, વિગતે દ્વે, અવિગતે દ્વે.
