Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૭-૮. વેરસુત્તદ્વયવણ્ણના

    7-8. Verasuttadvayavaṇṇanā

    ૨૭-૨૮. સત્તમે ભયં વેરં પસવતીતિ ચિત્તુત્રાસભયઞ્ચ પુગ્ગલવેરઞ્ચ પટિલભતિ. ચેતસિકન્તિ ચિત્તનિસ્સિતં. દુક્ખન્તિ કાયવત્થુકં. દોમનસ્સન્તિ પટિઘસમ્પયુત્તદુક્ખં. ઇમસ્મિં સુત્તે સોતાપત્તિમગ્ગો કથિતો. અટ્ઠમં ભિક્ખુસઙ્ઘસ્સ કથિતં, ઇમસ્મિં પન સોતાપન્નોવ કથિતોતિ વુત્તં.

    27-28. Sattame bhayaṃ veraṃ pasavatīti cittutrāsabhayañca puggalaverañca paṭilabhati. Cetasikanti cittanissitaṃ. Dukkhanti kāyavatthukaṃ. Domanassanti paṭighasampayuttadukkhaṃ. Imasmiṃ sutte sotāpattimaggo kathito. Aṭṭhamaṃ bhikkhusaṅghassa kathitaṃ, imasmiṃ pana sotāpannova kathitoti vuttaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya
    ૭. પઠમવેરસુત્તં • 7. Paṭhamaverasuttaṃ
    ૮. દુતિયવેરસુત્તં • 8. Dutiyaverasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૭. પઠમવેરસુત્તવણ્ણના • 7. Paṭhamaverasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact