Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / કઙ્ખાવિતરણી-પુરાણ-ટીકા • Kaṅkhāvitaraṇī-purāṇa-ṭīkā

    ૭. વિહારકારસિક્ખાપદવણ્ણના

    7. Vihārakārasikkhāpadavaṇṇanā

    કિરિયામત્તતો સમુટ્ઠાનભાવતો અકિરિયમેવેતં. તં દેસનાઅકરણવસેન. ભિક્ખૂ વા અનભિનેય્યાતિ એત્થ વા-સદ્દો અવધારણત્થોતિ વેદિતબ્બો. ‘‘આયસ્મા છન્નો ચેતિયરુક્ખં છેદાપેસી’’તિ (પારા॰ ૩૬૫) આગતત્તા ઇદમ્પિ નિદાનાપેક્ખન્તિ વેદિતબ્બં.

    Kiriyāmattato samuṭṭhānabhāvato akiriyamevetaṃ. Taṃ desanāakaraṇavasena. Bhikkhū vā anabhineyyāti ettha -saddo avadhāraṇatthoti veditabbo. ‘‘Āyasmā channo cetiyarukkhaṃ chedāpesī’’ti (pārā. 365) āgatattā idampi nidānāpekkhanti veditabbaṃ.

    વિહારકારસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Vihārakārasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact