Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / தே²ரீகா³தா²பாளி • Therīgāthāpāḷi

    8. விஜயாதே²ரீகா³தா²

    8. Vijayātherīgāthā

    169.

    169.

    ‘‘சதுக்க²த்துங் பஞ்சக்க²த்துங், விஹாரா உபனிக்க²மிங்;

    ‘‘Catukkhattuṃ pañcakkhattuṃ, vihārā upanikkhamiṃ;

    அலத்³தா⁴ சேதஸோ ஸந்திங், சித்தே அவஸவத்தினீ.

    Aladdhā cetaso santiṃ, citte avasavattinī.

    170.

    170.

    ‘‘பி⁴க்கு²னிங் உபஸங்கம்ம, ஸக்கச்சங் பரிபுச்ச²ஹங்;

    ‘‘Bhikkhuniṃ upasaṅkamma, sakkaccaṃ paripucchahaṃ;

    ஸா மே த⁴ம்மமதே³ஸேஸி, தா⁴துஆயதனானி ச.

    Sā me dhammamadesesi, dhātuāyatanāni ca.

    171.

    171.

    ‘‘சத்தாரி அரியஸச்சானி, இந்த்³ரியானி ப³லானி ச;

    ‘‘Cattāri ariyasaccāni, indriyāni balāni ca;

    பொ³ஜ்ஜ²ங்க³ட்ட²ங்கி³கங் மக்³க³ங், உத்தமத்த²ஸ்ஸ பத்தியா.

    Bojjhaṅgaṭṭhaṅgikaṃ maggaṃ, uttamatthassa pattiyā.

    172.

    172.

    ‘‘தஸ்ஸாஹங் வசனங் ஸுத்வா, கரொந்தீ அனுஸாஸனிங்;

    ‘‘Tassāhaṃ vacanaṃ sutvā, karontī anusāsaniṃ;

    ரத்தியா புரிமே யாமே, புப்³ப³ஜாதிமனுஸ்ஸரிங்.

    Rattiyā purime yāme, pubbajātimanussariṃ.

    173.

    173.

    ‘‘ரத்தியா மஜ்ஜி²மே யாமே, தி³ப்³ப³சக்கு²ங் விஸோத⁴யிங்;

    ‘‘Rattiyā majjhime yāme, dibbacakkhuṃ visodhayiṃ;

    ரத்தியா பச்சி²மே யாமே, தமோக²ந்த⁴ங் பதா³லயிங்.

    Rattiyā pacchime yāme, tamokhandhaṃ padālayiṃ.

    174.

    174.

    ‘‘பீதிஸுகே²ன ச காயங், ப²ரித்வா விஹரிங் ததா³;

    ‘‘Pītisukhena ca kāyaṃ, pharitvā vihariṃ tadā;

    ஸத்தமியா பாதே³ பஸாரேஸிங், தமோக²ந்த⁴ங் பதா³லியா’’தி.

    Sattamiyā pāde pasāresiṃ, tamokhandhaṃ padāliyā’’ti.

    … விஜயா தே²ரீ….

    … Vijayā therī….

    ச²க்கனிபாதோ நிட்டி²தோ.

    Chakkanipāto niṭṭhito.







    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / தே²ரீகா³தா²-அட்ட²கதா² • Therīgāthā-aṭṭhakathā / 8. விஜயாதே²ரீகா³தா²வண்ணனா • 8. Vijayātherīgāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact