Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi

    ૩. વિકાલગામપ્પવિસનસિક્ખાપદં

    3. Vikālagāmappavisanasikkhāpadaṃ

    ૫૦૮. તતિયે ‘‘તિરચ્છાનભૂતં કથ’’ન્તિ ઇમિના ‘‘તિરચ્છાનકથ’’ન્તિ પદસ્સ તુલ્યનિસ્સિતસમાસં દસ્સેતિ. રાજપટિસંયુત્તન્તિ રાજૂહિ પટિસંયુત્તં.

    508. Tatiye ‘‘tiracchānabhūtaṃ katha’’nti iminā ‘‘tiracchānakatha’’nti padassa tulyanissitasamāsaṃ dasseti. Rājapaṭisaṃyuttanti rājūhi paṭisaṃyuttaṃ.

    ૫૧૨. સમ્બહુલા ભિક્ખૂતિ સમ્બન્ધો. તસ્મિં ગામેતિ તસ્મિં પઠમપવિસનગામે. તં કમ્મન્તિ તં ઇચ્છિતકમ્મં. અન્તરાતિ ગામવિહારાનમન્તરે. ભુમ્મત્થે ચેતં નિસ્સક્કવચનં.

    512. Sambahulā bhikkhūti sambandho. Tasmiṃ gāmeti tasmiṃ paṭhamapavisanagāme. Taṃ kammanti taṃ icchitakammaṃ. Antarāti gāmavihārānamantare. Bhummatthe cetaṃ nissakkavacanaṃ.

    કુલઘરે વાતિ ઞાતિકુલઉપટ્ઠાકકુલઘરે વા. તેલભિક્ખાય વાતિ તેલયાચનત્થાય વા. પસ્સેતિ અત્તનો પસ્સે સમીપેતિ વુત્તં હોતિ. તેનાતિ ગામમજ્ઝમગ્ગેન. અનોક્કમ્માતિ અનોક્કમિત્વા, અપક્કમિત્વાતિ અત્થોતિ. તતિયં.

    Kulaghare vāti ñātikulaupaṭṭhākakulaghare vā. Telabhikkhāya vāti telayācanatthāya vā. Passeti attano passe samīpeti vuttaṃ hoti. Tenāti gāmamajjhamaggena. Anokkammāti anokkamitvā, apakkamitvāti atthoti. Tatiyaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવિભઙ્ગ • Mahāvibhaṅga / ૯. રતનવગ્ગો • 9. Ratanavaggo

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā / ૩. વિકાલગામપ્પવિસનસિક્ખાપદવણ્ણના • 3. Vikālagāmappavisanasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / ૩. વિકાલગામપ્પવિસનસિક્ખાપદવણ્ણના • 3. Vikālagāmappavisanasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / ૩. વિકાલગામપ્પવિસનસિક્ખાપદવણ્ણના • 3. Vikālagāmappavisanasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / ૩. વિકાલગામપ્પવિસનસિક્ખાપદવણ્ણના • 3. Vikālagāmappavisanasikkhāpadavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact