Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૨૩૩. વિકણ્ણજાતકં (૨-૯-૩)

    233. Vikaṇṇajātakaṃ (2-9-3)

    ૧૬૫.

    165.

    કામં યહિં ઇચ્છસિ તેન ગચ્છ, વિદ્ધોસિ મમ્મમ્હિ 1 વિકણ્ણકેન;

    Kāmaṃ yahiṃ icchasi tena gaccha, viddhosi mammamhi 2 vikaṇṇakena;

    હતોસિ ભત્તેન સુવાદિતેન 3, લોલો ચ મચ્છે અનુબન્ધમાનો.

    Hatosi bhattena suvāditena 4, lolo ca macche anubandhamāno.

    ૧૬૬.

    166.

    એવમ્પિ લોકામિસં ઓપતન્તો, વિહઞ્ઞતી ચિત્તવસાનુવત્તી;

    Evampi lokāmisaṃ opatanto, vihaññatī cittavasānuvattī;

    સો હઞ્ઞતિ ઞાતિસખાન મજ્ઝે, મચ્છાનુગો સોરિવ સુંસુમારોતિ 5.

    So haññati ñātisakhāna majjhe, macchānugo soriva suṃsumāroti 6.

    વિકણ્ણજાતકં તતિયં.

    Vikaṇṇajātakaṃ tatiyaṃ.







    Footnotes:
    1. મમસ્મિ (ક॰)
    2. mamasmi (ka.)
    3. સવાદિતેન (સી॰ સ્યા॰ પી॰)
    4. savāditena (sī. syā. pī.)
    5. સુસુમારો (ક॰)
    6. susumāro (ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૨૩૩] ૩. વિકણ્ણકજાતકવણ્ણના • [233] 3. Vikaṇṇakajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact