Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi

    ૯. વિકપ્પનસિક્ખાપદં

    9. Vikappanasikkhāpadaṃ

    ૩૭૪. નવમે તસ્સાતિ એત્થ તસદ્દસ્સ વિસયો ચીવરસામિકોયેવાતિ આહ ‘‘ચીવરસામિકસ્સા’’તિ. દુતિયસ્સ તસદ્દસ્સ વિસયો વિનયધરોયેવાતિ આહ ‘‘યેના’’તિઆદિ. ‘‘અવિસ્સાસન્તો’’તિપદસ્સ કિરિયાવિસેસનભાવં દસ્સેતું વુત્તં ‘‘અવિસ્સાસેના’’તિ. તેનાતિ વિનયધરેનાતિ. નવમં.

    374. Navame tassāti ettha tasaddassa visayo cīvarasāmikoyevāti āha ‘‘cīvarasāmikassā’’ti. Dutiyassa tasaddassa visayo vinayadharoyevāti āha ‘‘yenā’’tiādi. ‘‘Avissāsanto’’tipadassa kiriyāvisesanabhāvaṃ dassetuṃ vuttaṃ ‘‘avissāsenā’’ti. Tenāti vinayadharenāti. Navamaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવિભઙ્ગ • Mahāvibhaṅga / ૬. સુરાપાનવગ્ગો • 6. Surāpānavaggo

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā / ૯. વિકપ્પનસિક્ખાપદવણ્ણના • 9. Vikappanasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / ૯. વિકપ્પનસિક્ખાપદવણ્ણના • 9. Vikappanasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / ૯. વિકપ્પનસિક્ખાપદવણ્ણના • 9. Vikappanasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / ૯. વિકપ્પનસિક્ખાપદવણ્ણના • 9. Vikappanasikkhāpadavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact