Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૧૦. વિમલત્થેરગાથા

    10. Vimalattheragāthā

    ૫૦.

    50.

    ‘‘ધરણી ચ સિઞ્ચતિ વાતિ, માલુતો વિજ્જુતા ચરતિ નભે;

    ‘‘Dharaṇī ca siñcati vāti, māluto vijjutā carati nabhe;

    ઉપસમન્તિ વિતક્કા, ચિત્તં સુસમાહિતં મમા’’તિ.

    Upasamanti vitakkā, cittaṃ susamāhitaṃ mamā’’ti.

    … વિમલો થેરો….

    … Vimalo thero….

    વગ્ગો પઞ્ચમો નિટ્ઠિતો.

    Vaggo pañcamo niṭṭhito.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    સિરીવડ્ઢો રેવતો થેરો, સુમઙ્ગલો સાનુસવ્હયો ;

    Sirīvaḍḍho revato thero, sumaṅgalo sānusavhayo ;

    રમણીયવિહારી ચ, સમિદ્ધિઉજ્જયસઞ્જયા;

    Ramaṇīyavihārī ca, samiddhiujjayasañjayā;

    રામણેય્યો ચ સો થેરો, વિમલો ચ રણઞ્જહોતિ.

    Rāmaṇeyyo ca so thero, vimalo ca raṇañjahoti.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૧૦. વિમલત્થેરગાથાવણ્ણના • 10. Vimalattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact