Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / ખુદ્દસિક્ખા-મૂલસિક્ખા • Khuddasikkhā-mūlasikkhā

    ૫૦. વિપસ્સનાનિદ્દેસો

    50. Vipassanāniddeso

    વિપસ્સનાતિ –

    Vipassanāti –

    ૪૭૧.

    471.

    નામરૂપં પરિગ્ગય્હ, તતો તસ્સ ચ પચ્ચયં;

    Nāmarūpaṃ pariggayha, tato tassa ca paccayaṃ;

    હુત્વા અભાવતોનિચ્ચા, ઉદયબ્બયપીળના.

    Hutvā abhāvatoniccā, udayabbayapīḷanā.

    ૪૭૨.

    472.

    દુક્ખા અવસવત્તિત્તા, અનત્તાતિ તિલક્ખણં;

    Dukkhā avasavattittā, anattāti tilakkhaṇaṃ;

    આરોપેત્વાન સઙ્ખારે, સમ્મસન્તો પુનપ્પુનં;

    Āropetvāna saṅkhāre, sammasanto punappunaṃ;

    પાપુણેય્યાનુપુબ્બેન, સબ્બસંયોજનક્ખયન્તિ.

    Pāpuṇeyyānupubbena, sabbasaṃyojanakkhayanti.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact