Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / ધાતુકથાપાળિ • Dhātukathāpāḷi

    ૮. અટ્ઠમનયો

    8. Aṭṭhamanayo

    ૮. વિપ્પયુત્તેનસમ્પયુત્તપદનિદ્દેસો

    8. Vippayuttenasampayuttapadaniddeso

    ૩૧૭. રૂપક્ખન્ધેન યે ધમ્મા વિપ્પયુત્તા, તે ધમ્મા કતિહિ ખન્ધેહિ કતિહાયતનેહિ કતિહિ ધાતૂહિ સમ્પયુત્તાતિ? નત્થિ.

    317. Rūpakkhandhena ye dhammā vippayuttā, te dhammā katihi khandhehi katihāyatanehi katihi dhātūhi sampayuttāti? Natthi.

    ૩૧૮. વેદનાક્ખન્ધેન યે ધમ્મા… સઞ્ઞાક્ખન્ધેન યે ધમ્મા… સઙ્ખારક્ખન્ધેન યે ધમ્મા… વિઞ્ઞાણક્ખન્ધેન યે ધમ્મા…પે॰… સરણેહિ ધમ્મેહિ યે ધમ્મા… અરણેહિ ધમ્મેહિ યે ધમ્મા વિપ્પયુત્તા, તે ધમ્મા કતિહિ ખન્ધેહિ કતિહાયતનેહિ કતિહિ ધાતૂહિ સમ્પયુત્તાતિ? નત્થિ.

    318. Vedanākkhandhena ye dhammā… saññākkhandhena ye dhammā… saṅkhārakkhandhena ye dhammā… viññāṇakkhandhena ye dhammā…pe… saraṇehi dhammehi ye dhammā… araṇehi dhammehi ye dhammā vippayuttā, te dhammā katihi khandhehi katihāyatanehi katihi dhātūhi sampayuttāti? Natthi.

    ધમ્માયતનં ધમ્મધાતુ, અથ જીવિતં નામરૂપં;

    Dhammāyatanaṃ dhammadhātu, atha jīvitaṃ nāmarūpaṃ;

    સળાયતનં જાતિજરામતં, દ્વે ચ તિકે ન લબ્ભરે.

    Saḷāyatanaṃ jātijarāmataṃ, dve ca tike na labbhare.

    પઠમન્તરે સત્ત ચ, ગોચ્છકે દસ અપરન્તે;

    Paṭhamantare satta ca, gocchake dasa aparante;

    ચુદ્દસ છ ચ મત્થકે, ઇચ્ચેતે સત્તચત્તાલીસ ધમ્મા;

    Cuddasa cha ca matthake, iccete sattacattālīsa dhammā;

    સમુચ્છેદે ન લબ્ભન્તિ, મોઘપુચ્છકેન ચાતિ.

    Samucchede na labbhanti, moghapucchakena cāti.

    વિપ્પયુત્તેનસમ્પયુત્તપદનિદ્દેસો અટ્ઠમો.

    Vippayuttenasampayuttapadaniddeso aṭṭhamo.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૮. અટ્ઠમનયો વિપ્પયુત્તેનસમ્પયુત્તપદવણ્ણના • 8. Aṭṭhamanayo vippayuttenasampayuttapadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / ૮. અટ્ઠમનયો વિપ્પયુત્તેનસમ્પયુત્તપદવણ્ણના • 8. Aṭṭhamanayo vippayuttenasampayuttapadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૮. અટ્ઠમનયો વિપ્પયુત્તેનસમ્પયુત્તપદવણ્ણના • 8. Aṭṭhamanayo vippayuttenasampayuttapadavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact