Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૨૦૪. વીરકજાતકં (૨-૬-૪)

    204. Vīrakajātakaṃ (2-6-4)

    ૧૦૭.

    107.

    અપિ વીરક પસ્સેસિ, સકુણં મઞ્જુભાણકં;

    Api vīraka passesi, sakuṇaṃ mañjubhāṇakaṃ;

    મયૂરગીવસઙ્કાસં, પતિં મય્હં સવિટ્ઠકં.

    Mayūragīvasaṅkāsaṃ, patiṃ mayhaṃ saviṭṭhakaṃ.

    ૧૦૮.

    108.

    ઉદકથલચરસ્સ પક્ખિનો, નિચ્ચં આમકમચ્છભોજિનો;

    Udakathalacarassa pakkhino, niccaṃ āmakamacchabhojino;

    તસ્સાનુકરં સવિટ્ઠકો, સેવાલે પલિગુણ્ઠિતો મતોતિ.

    Tassānukaraṃ saviṭṭhako, sevāle paliguṇṭhito matoti.

    વીરકજાતકં ચતુત્થં.

    Vīrakajātakaṃ catutthaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૨૦૪] ૪. વીરકજાતકવણ્ણના • [204] 4. Vīrakajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact