Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૮. વીરત્થેરગાથા

    8. Vīrattheragāthā

    .

    8.

    ‘‘યો દુદ્દમિયો દમેન દન્તો, વીરો સન્તુસિતો વિતિણ્ણકઙ્ખો;

    ‘‘Yo duddamiyo damena danto, vīro santusito vitiṇṇakaṅkho;

    વિજિતાવી અપેતલોમહંસો, વીરો સો પરિનિબ્બુતો ઠિતત્તો’’તિ.

    Vijitāvī apetalomahaṃso, vīro so parinibbuto ṭhitatto’’ti.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા વીરો થેરો ગાથં અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā vīro thero gāthaṃ abhāsitthāti.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૮. વીરત્થેરગાથાવણ્ણના • 8. Vīrattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact