Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi |
૭. વિસ્સજ્જનાવારો
7. Vissajjanāvāro
૩૫૦. યસ્મિં સમયે સમ્મુખાવિનયેન ચ સતિવિનયેન ચ અધિકરણં વૂપસમ્મતિ – યત્થ સતિવિનયો તત્થ સમ્મુખાવિનયો, યત્થ સમ્મુખાવિનયો તત્થ સતિવિનયો, ન તત્થ અમૂળ્હવિનયો, ન તત્થ પટિઞ્ઞાતકરણં, ન તત્થ યેભુય્યસિકા, ન તત્થ તસ્સપાપિયસિકા, ન તત્થ તિણવત્થારકો. યસ્મિં સમયે સમ્મુખાવિનયેન ચ અમૂળ્હવિનયેન ચ…પે॰… સમ્મુખાવિનયેન ચ પટિઞ્ઞાતકરણેન ચ…પે॰… સમ્મુખાવિનયેન ચ યેભુય્યસિકાય ચ…પે॰… સમ્મુખાવિનયેન ચ તસ્સપાપિયસિકાય ચ…પે॰… સમ્મુખાવિનયેન ચ તિણવત્થારકેન ચ અધિકરણં વૂપસમ્મતિ – યત્થ તિણવત્થારકો તત્થ સમ્મુખાવિનયો, યત્થ સમ્મુખાવિનયો તત્થ તિણવત્થારકો, ન તત્થ સતિવિનયો, ન તત્થ અમૂળ્હવિનયો, ન તત્થ પટિઞ્ઞાતકરણં, ન તત્થ યેભુય્યસિકા, ન તત્થ તસ્સપાપિયસિકા.
350. Yasmiṃ samaye sammukhāvinayena ca sativinayena ca adhikaraṇaṃ vūpasammati – yattha sativinayo tattha sammukhāvinayo, yattha sammukhāvinayo tattha sativinayo, na tattha amūḷhavinayo, na tattha paṭiññātakaraṇaṃ, na tattha yebhuyyasikā, na tattha tassapāpiyasikā, na tattha tiṇavatthārako. Yasmiṃ samaye sammukhāvinayena ca amūḷhavinayena ca…pe… sammukhāvinayena ca paṭiññātakaraṇena ca…pe… sammukhāvinayena ca yebhuyyasikāya ca…pe… sammukhāvinayena ca tassapāpiyasikāya ca…pe… sammukhāvinayena ca tiṇavatthārakena ca adhikaraṇaṃ vūpasammati – yattha tiṇavatthārako tattha sammukhāvinayo, yattha sammukhāvinayo tattha tiṇavatthārako, na tattha sativinayo, na tattha amūḷhavinayo, na tattha paṭiññātakaraṇaṃ, na tattha yebhuyyasikā, na tattha tassapāpiyasikā.