Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / મિલિન્દપઞ્હપાળિ • Milindapañhapāḷi

    ૧૩. વિતક્કલક્ખણપઞ્હો

    13. Vitakkalakkhaṇapañho

    ૧૩. ‘‘ભન્તે નાગસેન, કિંલક્ખણો વિતક્કો’’તિ? ‘‘અપ્પનાલક્ખણો મહારાજ, વિતક્કો’’તિ.

    13. ‘‘Bhante nāgasena, kiṃlakkhaṇo vitakko’’ti? ‘‘Appanālakkhaṇo mahārāja, vitakko’’ti.

    ‘‘ઓપમ્મં કરોહી’’તિ. ‘‘યથા, મહારાજ, વડ્ઢકી સુપરિકમ્મકતં દારું સન્ધિસ્મિં અપ્પેતિ, એવમેવ ખો, મહારાજ, અપ્પનાલક્ખણો વિતક્કો’’તિ.

    ‘‘Opammaṃ karohī’’ti. ‘‘Yathā, mahārāja, vaḍḍhakī suparikammakataṃ dāruṃ sandhismiṃ appeti, evameva kho, mahārāja, appanālakkhaṇo vitakko’’ti.

    ‘‘કલ્લોસિ, ભન્તે નાગસેના’’તિ.

    ‘‘Kallosi, bhante nāgasenā’’ti.

    વિતક્કલક્ખણપઞ્હો તેરસમો.

    Vitakkalakkhaṇapañho terasamo.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact