Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / பஞ்சபகரண-அட்ட²கதா² • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā

    7. விதக்கானுபதிதகதா²வண்ணனா

    7. Vitakkānupatitakathāvaṇṇanā

    562. இதா³னி விதக்கானுபதிதகதா² நாம ஹோதி. தத்த² விதக்கானுபதிதா நாம து³விதா⁴ – ஆரம்மணதோ ச ஸம்பயோக³தோ ச. தத்த² அஸுகசித்தங் நாம விதக்கஸ்ஸாரம்மணங் ந ஹோதீதி நியமாபா⁴வதோ ஸியா ஸப்³ப³ங் சித்தங் விதக்கானுபதிதங், விதக்கவிப்பயுத்தசித்தஸப்³பா⁴வதோ பன ந ஸப்³ப³ங் சித்தங் விதக்கானுபதிதங். இதி இமங் விபா⁴க³ங் அகத்வா அவிஸேஸேனேவ ஸப்³ப³ங் சித்தங் விதக்கானுபதிதந்தி யேஸங் லத்³தி⁴, ஸெய்யதா²பி உத்தராபத²கானங், தே ஸந்தா⁴ய புச்சா² ஸகவாதி³ஸ்ஸ, படிஞ்ஞா இதரஸ்ஸ. ஸேஸமெத்த² பாளிவஸேனேவ நிய்யாதீதி.

    562. Idāni vitakkānupatitakathā nāma hoti. Tattha vitakkānupatitā nāma duvidhā – ārammaṇato ca sampayogato ca. Tattha asukacittaṃ nāma vitakkassārammaṇaṃ na hotīti niyamābhāvato siyā sabbaṃ cittaṃ vitakkānupatitaṃ, vitakkavippayuttacittasabbhāvato pana na sabbaṃ cittaṃ vitakkānupatitaṃ. Iti imaṃ vibhāgaṃ akatvā aviseseneva sabbaṃ cittaṃ vitakkānupatitanti yesaṃ laddhi, seyyathāpi uttarāpathakānaṃ, te sandhāya pucchā sakavādissa, paṭiññā itarassa. Sesamettha pāḷivaseneva niyyātīti.

    விதக்கானுபதிதகதா²வண்ணனா.

    Vitakkānupatitakathāvaṇṇanā.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / அபி⁴த⁴ம்மபிடக • Abhidhammapiṭaka / கதா²வத்து²பாளி • Kathāvatthupāḷi / (90) 7. விதக்கானுபதிதகதா² • (90) 7. Vitakkānupatitakathā

    டீகா • Tīkā / அபி⁴த⁴ம்மபிடக (டீகா) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / பஞ்சபகரண-மூலடீகா • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / 7. விதக்கானுபதிதகதா²வண்ணனா • 7. Vitakkānupatitakathāvaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / அபி⁴த⁴ம்மபிடக (டீகா) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / பஞ்சபகரண-அனுடீகா • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / 7. விதக்கானுபதிதகதா²வண்ணனா • 7. Vitakkānupatitakathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact