Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi

    મહાસઙ્ગામં

    Mahāsaṅgāmaṃ

    વોહરન્તેન જાનિતબ્બાદિવણ્ણના

    Voharantena jānitabbādivaṇṇanā

    ૩૬૮-૭૪. મહાસઙ્ગામે એતેનેવ નયેન વેદિતબ્બન્તિ સમ્બન્ધો. વત્થુસઙ્કમનાકારં દસ્સેત્વા અવજાનનપટિજાનનાકારં દસ્સેન્તો આહ ‘‘યો પના’’તિઆદિ. યો પન વદતીતિ સમ્બન્ધો. એસેવાતિ એસો એવ, અવજાનનપટિજાનનભિક્ખૂતિ અત્થો.

    368-74. Mahāsaṅgāme eteneva nayena veditabbanti sambandho. Vatthusaṅkamanākāraṃ dassetvā avajānanapaṭijānanākāraṃ dassento āha ‘‘yo panā’’tiādi. Yo pana vadatīti sambandho. Esevāti eso eva, avajānanapaṭijānanabhikkhūti attho.

    ૩૭૫. નીલાદિવણ્ણાવણ્ણવસેનાતિ નીલાદિવણ્ણવસેન ચ આરોગ્યત્થાદિઅવણ્ણવસેન ચ. સઞ્ચરિત્તં યસ્મા અનેન સિક્ખાપદેન ધનં અનુપદીયતિ, તસ્મા ધનમનુપ્પદાનન્તિ વુચ્ચતિ. પુબ્બપયોગોતિ પુબ્બે પયુજ્જિતબ્બો.

    375.Nīlādivaṇṇāvaṇṇavasenāti nīlādivaṇṇavasena ca ārogyatthādiavaṇṇavasena ca. Sañcarittaṃ yasmā anena sikkhāpadena dhanaṃ anupadīyati, tasmā dhanamanuppadānanti vuccati. Pubbapayogoti pubbe payujjitabbo.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi / ૧. વોહરન્તેન જાનિતબ્બાદિ • 1. Voharantena jānitabbādi

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / પરિવાર-અટ્ઠકથા • Parivāra-aṭṭhakathā / વોહરન્તેન જાનિતબ્બાદિવણ્ણના • Voharantena jānitabbādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / સઙ્ગામદ્વયવણ્ણના • Saṅgāmadvayavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / વોહરન્તેનજાનિતબ્બાદિવણ્ણના • Voharantenajānitabbādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / વોહરન્તેન જાનિતબ્બાદિવણ્ણના • Voharantena jānitabbādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact