Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૭. યાગુસુત્તં

    7. Yāgusuttaṃ

    ૨૦૭. ‘‘પઞ્ચિમે , ભિક્ખવે, આનિસંસા યાગુયા. કતમે પઞ્ચ? ખુદ્દં 1 પટિહનતિ, પિપાસં પટિવિનેતિ, વાતં અનુલોમેતિ, વત્થિં સોધેતિ, આમાવસેસં પાચેતિ. ઇમે ખો, ભિક્ખવે, પઞ્ચ આનિસંસા યાગુયા’’તિ. સત્તમં.

    207. ‘‘Pañcime , bhikkhave, ānisaṃsā yāguyā. Katame pañca? Khuddaṃ 2 paṭihanati, pipāsaṃ paṭivineti, vātaṃ anulometi, vatthiṃ sodheti, āmāvasesaṃ pāceti. Ime kho, bhikkhave, pañca ānisaṃsā yāguyā’’ti. Sattamaṃ.







    Footnotes:
    1. ખુદં (સી॰ પી॰) ખુધાતિ સક્કતાનુલોમં. મહાવ॰ ૨૮૨
    2. khudaṃ (sī. pī.) khudhāti sakkatānulomaṃ. mahāva. 282



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૭-૮. યાગુસુત્તાદિવણ્ણના • 7-8. Yāgusuttādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૬-૮. વિનિબન્ધસુત્તાદિવણ્ણના • 6-8. Vinibandhasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact