Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā

    યાનાદિપટિક્ખેપકથાવણ્ણના

    Yānādipaṭikkhepakathāvaṇṇanā

    ૨૫૩. અનુજાનામિ, ભિક્ખવે, પુરિસયુત્તં હત્થવટ્ટકન્તિ એત્થ ‘‘અનુજાનામિ, ભિક્ખવે, પુરિસયુત્તં, અનુજાનામિ, ભિક્ખવે, હત્થવટ્ટક’’ન્તિ એવં પચ્ચેકવાક્યપરિસમાપનં અધિપ્પેતન્તિ આહ ‘‘પુરિસયુત્તં ઇત્થિસારથિ વા…પે॰… પુરિસા વા, વટ્ટતિયેવા’’તિ. પીઠકસિવિકન્તિ પીઠકયાનં. પાટઙ્કિન્તિ અન્દોલિકાયેતં અધિવચનં.

    253.Anujānāmi, bhikkhave, purisayuttaṃ hatthavaṭṭakanti ettha ‘‘anujānāmi, bhikkhave, purisayuttaṃ, anujānāmi, bhikkhave, hatthavaṭṭaka’’nti evaṃ paccekavākyaparisamāpanaṃ adhippetanti āha ‘‘purisayuttaṃ itthisārathi vā…pe… purisā vā, vaṭṭatiyevā’’ti. Pīṭhakasivikanti pīṭhakayānaṃ. Pāṭaṅkinti andolikāyetaṃ adhivacanaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવગ્ગપાળિ • Mahāvaggapāḷi / ૧૫૩. યાનાદિપટિક્ખેપો • 153. Yānādipaṭikkhepo

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvagga-aṭṭhakathā / યાનાદિપટિક્ખેપકથા • Yānādipaṭikkhepakathā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / અજ્ઝારામેઉપાહનપટિક્ખેપકથાદિવણ્ણના • Ajjhārāmeupāhanapaṭikkhepakathādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૧૫૩. યાનાદિપટિક્ખેપકથા • 153. Yānādipaṭikkhepakathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact