Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૬. યસસુત્તવણ્ણના

    6. Yasasuttavaṇṇanā

    ૮૬. છટ્ઠે મા ચ મયા યસોતિ યસો ચ મયા સદ્ધિં મા ગઞ્છિ. અકસિરલાભીતિ વિપુલલાભી. સીલપઞ્ઞાણન્તિ સીલઞ્ચેવ ઞાણઞ્ચ. સઙ્ગમ્માતિ સન્નિપતિત્વા. સમાગમ્માતિ સમાગન્ત્વા. સઙ્ગણિકવિહારન્તિ ગણસઙ્ગણિકવિહારં. ન હિ નૂનમેતિ ન હિ નૂન ઇમે. તથા હિ પનમેતિ તથા હિ પન ઇમે. અઙ્ગુલિપતોદકેહીતિ અઙ્ગુલિપતોદયટ્ઠિં કત્વા વિજ્ઝનેન. સઞ્જગ્ઘન્તેતિ મહાહસિતં હસન્તે. સંકીળન્તેતિ કેળિં કરોન્તે.

    86. Chaṭṭhe mā ca mayā yasoti yaso ca mayā saddhiṃ mā gañchi. Akasiralābhīti vipulalābhī. Sīlapaññāṇanti sīlañceva ñāṇañca. Saṅgammāti sannipatitvā. Samāgammāti samāgantvā. Saṅgaṇikavihāranti gaṇasaṅgaṇikavihāraṃ. Na hi nūnameti na hi nūna ime. Tathā hi panameti tathā hi pana ime. Aṅgulipatodakehīti aṅgulipatodayaṭṭhiṃ katvā vijjhanena. Sañjagghanteti mahāhasitaṃ hasante. Saṃkīḷanteti keḷiṃ karonte.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૬. યસસુત્તં • 6. Yasasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૧૦. સદ્ધાસુત્તાદિવણ્ણના • 1-10. Saddhāsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact