Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૯. યસોજત્થેરગાથા

    9. Yasojattheragāthā

    ૨૪૩.

    243.

    ‘‘કાલપબ્બઙ્ગસઙ્કાસો, કિસો ધમનિસન્થતો;

    ‘‘Kālapabbaṅgasaṅkāso, kiso dhamanisanthato;

    મત્તઞ્ઞૂ અન્નપાનમ્હિ, અદીનમનસો નરો’’.

    Mattaññū annapānamhi, adīnamanaso naro’’.

    ૨૪૪.

    244.

    ‘‘ફુટ્ઠો ડંસેહિ મકસેહિ, અરઞ્ઞસ્મિં બ્રહાવને;

    ‘‘Phuṭṭho ḍaṃsehi makasehi, araññasmiṃ brahāvane;

    નાગો સઙ્ગામસીસેવ, સતો તત્રાધિવાસયે.

    Nāgo saṅgāmasīseva, sato tatrādhivāsaye.

    ૨૪૫.

    245.

    ‘‘યથા બ્રહ્મા તથા એકો, યથા દેવો તથા દુવે;

    ‘‘Yathā brahmā tathā eko, yathā devo tathā duve;

    યથા ગામો તથા તયો, કોલાહલં તતુત્તરિ’’ન્તિ.

    Yathā gāmo tathā tayo, kolāhalaṃ tatuttari’’nti.

    … યસોજો થેરો….

    … Yasojo thero….







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૯. યસોજત્થેરગાથાવણ્ણના • 9. Yasojattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact